Zastupniče Tomaševiću, razumijem koliko Vam je teško. Volio bih da o Zagrebu i gradskom proračunu znate koliko i Davor Filipović, profesor na Ekonomskom fakultetu. No budući da ne znate, na TV sučeljavanje s našim kandidatom morali ste dovesti SDP-ova Josipa Klisovića, svog partnera za hakl! - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru odgovarajući na zastupničko pitanje Tomislava Tomaševića.

Predsjednik Plenković, kako i sami možete pogledati i poslušati, figurativno je „obrisao pod“ s frustriranim aktivistom i profesionalnim prosvjednikom:

- G. Tomaševiću, za razliku od Peđe Grbina, pravnika koji priznaje da ga nije briga za zakon, Vi nemate pojma o pravu. Jer da imate, ne biste tvrdili da sam ja kao premijer trebao znati za tajne izvide policije, USKOK-a i DORH-a! Očito imate krupni problem u poimanju trodiobe vlasti i neovisnosti institucija. U dubokom ste ofsajdu. 15 metara! Iskazujete enormno neznanje i, u nemoći, nastavljate lijepiti etikete.

Očito Vas jako muči, kao i čitavu ljevicu - naglasio je Plenković - poraz koji ste doživjeli na parlamentarnim izborima:

- Pitajte Hajdaša Dončića, on se još usred noći budi misleći da je dobio 68 saborskih mandata, da je Bernardić premijer i da ste im Vi koalicijski partner. Ali, to je samo san. Muči Vas i činjenica da su Vas zbog današnjeg aktualca „oprali“ svi novinari. Pišu da ste pospani, bezidejni, dosadni… Hvala što ste mi dali prostor da se malo zezam s Vama!

https://www.hdz.hr/article/2464/aktualac-1-sprijecili-smo-sdp-ov-crni-scenarij-o-400000-otkaza-zato-restart-i-ima-41-zastupnika-a-mi-66

SUPERIORNI FILIPOVIĆ

Suvereno uzvraćajući na neozbiljna pitanja i jeftine provokacije ljubomorne oporbe, predsjednik HDZ-a i Vlade RH na aktualcu je deklasirao i zastupnicu tzv. Centra Marijanu Puljak. Pritom je još jednom istaknuo da protukandidati nisu u stanju parirati našem Davoru Filipoviću!

- Kako je aktivist Tomašević na TV debatu doveo Klisovića kao ispomoć jer se prepao superiornog Filipovića, tako sada i Vi, uvažena zastupnice, pokušavate pomoći svom suprugu u utakmici za gradonačelnika Splita. Svejedno, on će sigurno izgubiti!

A i udruženi Tomašević i Klisović doživjet će poraz! - podcrtao je Andrej Plenković.

Umjesto zaključka, citirajmo još jednom premijera: SDP-ovci su se sveli na kurire i vodonoše! A Tomašević iskazuje neznanje, strah & nemoć!