Povodom Dana neovisnosti Temeljni ogranak  HDZ-a Utrina organizirao je obilježavanje tog važnog državnog blagdana, kojim se slavi neovisna i slobodna Hrvatska.
 
U prostorijama Mjesne samouprave Utrina okupio se veliki broj članova, gostiju te branitelja, na koje smo iznimno ponosni jer zahvaljujući njima danas živimo u svojoj slobodnoj Domovini.
 
Od uvaženih stranačkih gostiju Područnu organizaciju Novi Zagreb-istok predvodio je gospodin Frane Barbarić, a delegaciju Gradskog odbora gospodin Ivan Čelić.
Nakon govora domaćina i uzvanika, kojima se podsjetilo na ta sudbonosna vremena stvaranja države, teške borbe za samostalnost , mnogobrojne žrtava i stradavanja  kojima je plaćena sloboda,  emocije okupljenih bile su ispunjene ponosom i domoljubnim žarom  te je izražena nada da će upravo HDZ-e koji je organizirao obilježavanja Dana neovisnosti na području Novog Zagreba-istok biti ta snaga koja će hrvatskom narodu vratiti dostojanstvo i bolju budućnost u vlastitoj državi za čije stvaranje je naš narod podnio velike žrtve.
 
Nakon odavanja počasti kod memorijalnog obilježja poginulim braniteljima iz Utrine, članstvo i gosti su nastavili kroz druženje i prigodan domjenak obilježavanje Dana neovisnosti.

Svi koji su sudjelovali u stvaranju hrvatske države i u borbi za njezinu samostalnost ne smiju nikada dopustiti da se ta borba, trud i žrtve zaborave, ljubav i poštovanje prema Domovini i narodu moraju biti temeljne vrijednost  našeg društva.
 
Obilježavanje Dana neovisnosti u organizaciji TO HDZ-a Utrina imalo je vrlo pozitivan odjek među građanima i iznova se pokazalo da HDZ-e čuva i baštini nacionalne vrijednosti i domoljubne tekovine na kojima je izgrađena hrvatska država.