(Brodsko- posavksa županija, 7.5.2019.) Kandidati Hrvatske demokratske zajednice u izborima za Europski parlament, Plavi tim predvođen kandidatkinjom Dubravkom Šuicom boravi u Brodsko- posavskoj županiji. Tijekom svoga obilaska imali su priliku vidjeti koji su projekti na području županije realizirani upravo iz sredstva EU-a, ali kroz razgovor s ljudima na terenu vidjeti koje su još potrebe i gdje još postoji prostor. U Brodsko- posavskoj županiji EU može puno učiniti što pokazuje i gradilište u Davoru i 40 milijuna eura EU sredstava. Posebno je to važno vidjeti ovdje u Slavoniji jer poljoprivreda je glavni nositelj proizvodnje.

Europa skrbi i ulaže u ruralna područja, da je tomu tako pokazatelj je ulaganje u primarnu poljoprivredu proizvodnju kojoj trebaju kontrolirani uvjeti upravo preko javnih sustava navodnjavanja koji će biti racionalniji i izdašniji. Projekt Orubica jedan je od najvećih- Osigurat će puno veću proizvodnju i kontinuitetu opskrbe kvalitetnim proizvodima hrvatske i drugim tržištima. Europa želi ulagati u takve projekte i u budućnosti ćemo raditi na boljem organiziranju poljoprivrednika  izgradnji prerađivačkih kapaciteta.- kazao je Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivrede BPŽ.

Uz poznatu europaralmentarku Dubravku Šuicu, Brodsko- posavskoj županiji u posjeti je danas i Goran Pauk, 7 na listi HDZ-a ali i predsjednik Hrvatske zajednice županija- Brodsko- posavska županija ima razloga biti zadovoljna. Naime, s našom Vladom koja je krenula decentralizacijskim putem, fisklanom i funkcionalnom, i putem ravnomjernog regionalnog razvoja, uz pomoć EU fondova možemo doprinijeti većem razvoju i dostići one razvijenije hrvatske županije ali i europske regije i to je naš cilj, svih nas hrvatskih župana. Ipak postoji još puno prostora, trenutno smo na 65% ugovorenih sredstava,nemojmo zanemariti da je sve ugovoreno i realizirano a pred nama je još 2020. Godina plus još dvije godine. Vjerujem da ćemo u tom periodu iznos koji na je na raspolaganju i iskoristiti.- kazao je Pauk danas obilazeći općine Brodsko- posavske županije.

(izvor EBrod, http://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/plava-skupina-kandidata-s-lis...)