(Brodsko- posavska županija, 14.12.2019.) Naša sadašnja i aktualna Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla je Brodsko- posavsku županiju. Prvo se susrela s brojnim građanima Nove Gradiške, položila je svijeće i zapalila svijeće na spomen poprsju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu dr. Franje Tuđmana te na spomen obilježju poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Nakon toga pridružila se građankama i građanima Nove Gradiške na slavonskom doručku. Tim je povodom poručila kako vjeruje da poljoprivreda ima sjajnu budućnost u Hrvatskoj i u Europskoj uniji dodavši da u poljoprivredu moramo više ulagati, posebno u male OPG-ove na kojima ona počiva.

Iz Nove Gradiške sadašnja i buduća predsjednica Republike Hrvatske uputila se u Davor, mjesto uz rijeku Savu, u svijetu poznato kao rodno mjesto hrvatskog reprezentativca Ivice Olića. Na šetalištu pored reda stjegova palim hrvatskim braniteljima uz rijeku Savu družila se s mještanima slavonske Posavine sve do polaska u Slavonski Brod gdje je održan predizborni skup na koji su stigli stanovnici iz cijele Brodsko-posavske županije.

Uoči skupa, a tijekom šetnje brodskim korzom koje nosi ime svjetski poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, okružena brojnim građanima Kolinda Grabar-Kitarović zapalila je svijeću ispred spomenika prvog hrvatskog predsjednika za kojeg često ističe kako joj je i moralni i politički uzor.

U dvorani Ivana Brlić Mažuranić dočekala ju je pobjednička atmosfera, ako i u brojnim gradskim dvoranama koje je posjetila proteklih dana. Dodatni je to motiv u borbi za još jedan mandati kojim će nastaviti graditi Hrvatsku kakvu je želio dr. Franjo Tuđman i kakvom ju danas žele svi njeni stanovnici – prosperitetnom zemljom po mjeri čovjeka, ali i zemljom za koju se u svijetu zna.Ne želimo Hrvatsku u pozadini, na zadnjem mjestu, nego Hrvatsku koja zna, koja hoće i koja će u okviru europskih i NATO interesa prije svega promicati interese sebe, svoje države i svojega naroda – poručila je u Slavonskom Brodu, nakon čega se uputila u slavonsko mjesto Garčin gdje su je dočekali brojni mještani. Doček slavonskom pjesmom i plesom, uz tradicionalne narodne nošnje i slastice posavskog kraja jasan su pokazatelj da Slavonci ostaju na svojoj rodnoj grudi štiteći i šireći svoju kulturu i domoljublje.

izvor: https://kolinda.hr/hrvatska-zna-da-joj-je-mjesto-medu-najboljima-u-svijetu