Članovi brodsko-posavske HVIDRE dali su punu podršku Kolindi Grabar Kitarović za drugi predsjednički mandat! Dom slavonskobrodske HVIDRE prožeo je optimizam i vjera u pobjedu kandidatkinje za Predsjednicu koja okuplja u hrvatskom zajedništvu. Kolinda Grabar Kitarović je simbol očuvanja naše državotvornosti, a tijekom svog mandata dokazala je što znači briga za svoj narod i hrvatske branitelje- zalagala se za zaštitu digniteta Domovinskog rata, za ispravljanje svih nepravdi u ostvarivanju braniteljskih prava, a zajedno s Vladom i Saborom založila se za povratak Dana državnosti na 30.svibanj i uvođenje novog blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Jučer su osobnu podršku u govorima javno istaknuli istaknuti članovi braniteljske populacije.

Mato Pudić, predsjednik HVIDRE Slavonski Brod
Ne želim vidjeti petokraku, ni Titovu bistu nigdje, a ponajmanje na Pantovčaku kod Predsjednika Republike Hrvatske! Aktualna Predsjednica ima moju podršku!

Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata
Kolinda Grabar Kitrović je moju podršku imala i prije, a pogotovo će ju imati sada nakon ovih orkestralnih napada! Predsjednica je konkretno za Slavonski Brod napravila- ona je riješila Rafineriju s predsjednikom Rusije i to je njena najveća stvar koju je učinila u svom mandatu po pitanju Brođana.

Vlatko Krznarić, predsjednik Udruge Policije Domovinskog rata BPŽ
U svoje osobno ime lobirat ću kod članova Udruge kojoj sam predsjednik. Uvjeren sam da ako na taj način učini svaki predsjednik kod svojih braniteljskih udruga, naša će Predsjednica pobijediti u drugom krugu!

Ivo Đogaš, pukovnik, ispred HVO
U svoje ime i Udruga iz Bosanske Posavine, mogu reći da smo na prvim izborima bili otvoreno za Predsjednicu i nismo promijenili mišljenje ni sada! Podržavali smo i podržavat ćemo našu Predsjednicu, pobijedili smo i opet ćemo pobijediti!

Mladen Kruljac, general pukovnik, član Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora
Ja sam svoj, ja sam Vaš, ja sam general hrvatskog naroda, običnog hrvatskog čovjeka i seljaka. Izađimo u nedjelju na izbore, izaberimo hrvatsku opciju, izaberimo sadašnju Predsjednicu i vrhovnu zapovjednicu! Izaberimo ono što je dobro, bolje i najbolje- dajmo joj još mandat pet godina! Domovini vjeran!

Svoju zahvalnost za podršku istaknuo je i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić koji je u duboko emotivnom govoru istaknuo koliko je naša Predsjednica uvijek uz branitelje te da mu je uvijek čast i ponos biti njezinim izaslanikom: Ona je mislima uvijek uz branitelje i uradit će uvijek što može za braniteljsku populaciju. Uvijek se suosjeća s obiteljima koji su izgubili svoje najmilije, Predsjednica iskreno ljudski tako misli. Neupitna je njena ljubav prema hrvatskoj Domovini.

U ime Izbornog stožera Predsjednice i Županijske organizacije HDZ-a Pero Ćosić se zahvalio na javnoj i snažnoj podršci i istaknuo: U nedjelju glasajmo za Kolindu Grabar Kitarović- ženu koja dijeli sa svima nama osjećaj dužnosti i misije prave zaštite naših nacionalnih hrvatskih interesa. Naša djeca i unuci su Hrvatska već danas, a oni će biti Hrvatska i za 20 i za 50 godina kada mnogih od nas više neće biti. Svjesni smo da mi danas moramo dati sve od sebe da bi oni jednoga dana bili na razini zadatka čuvanja i izgrađivanja Hrvatske. Moramo im pokazati da se može bolje i zato u nedjelju podržimo Kolindu Grabar Kitarović!