(Slavonski Brod, 1.5.2021.) Nakon obilježavanja Vojno redarstvene operacije Bljesak, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković, došao je i u Slavonski Brod. U pratnji ministara Aladrovića i Banožića, došao je dati podršku kandidatima Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima.

“Želim svima veliki uspjeh i uvjeren sam da će HDZ i ovoga puta pobijediti u svih pet slavonskih županija te odnijeti trijumf na izborima 16. svibnja”; rekao je Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice danas u Slavonskom Brodu.

Dosadašnji HDZ-ov župan Danijel Marušić, na izborima ulazi u utrku za četvrti mandat. 

"Nikada u povijesti Brodsko-posavske županije nije bilo ovoliko započetih i realiziranih projekata. Pogledajte samo bolnicu u Slavonskom Brodu u koju je uloženo 120 milijuna kuna, 270 milijuna kuna u Luci Slavonski Brod, realizirano je Sveučilište u Slavonskom Brodu, 80 milijuna kuna ulaganja u novogradišku bolnicu, 23 škole su obnovljene", rekao je Danijel Marušić, kandidat HDZ-a, HSP-a, HKS-a za župana.

A u tom smjeru, kako je istaknuo, planira nastaviti raditi i dalje. Kao ključ dosadašnjeg uspjeha, župan Marušić istaknuo je dobru suradnju s Vladom Republike Hrvatske, koja je brojnim potezima kao što je povećavanje izvornih proračuna ili provedba projekta Slavonija, Baranja i Srijem, pokazala da brine o ovom dijelu Hrvatske. 

Plenković je podršku iskazao i kandidatu za gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, Draganu Jeliću. 

"Mislim da ima veliko iskustvo, ogromno znanje, znanje funkcioniranja Vlade, zna potrebe na razini grada Slavonskog Broda, vjerujem da će dobiti podršku građana kao i župan Marušić na predstojećim izborima", istaknuo je Plenković.

Što se Jelićevog izbornog programa tiče, neke od glavnih točaka su razvoj gospodarstva, podizanje kvalitete života, ali i otvaranje gradske uprave. 

"Svjedoci smo da Slavonski Brod stoji na mjestu, nema pomaka, nema ulaganja u gospodarstvo, nema novih ulaganja, nema novih radnih mjesta, infrastruktura je loša, pojedini dijelovi grada još nemaju vodu ni kanalizaciju. Nema komunikacije s građanima, Gradska uprava je zatvorena i ne može se doći do ikakvih informacije. Komunikacija sa svim udrugama, naročito s potrebitima, ranjivim skupinama, sportašima, mladima i ostalima nema. Ne vidi se vizija razvoja grada Slavonskog Broda. Gradska uprava nije transparentna, ne vidimo nabave, ne vidimo gdje idu naši novci. Sve je to posljedica jednog vladanja koje za cilj ima samo svađati nas s drugima. Nema komunikacije ni sa županijskom ni nacionalnom vlašću. To moramo promijeniti", rekao je Dragan Jelić, kandidat HDZ-a i HSP-a za gradonačelnika Slavonskog Broda.

Istaknuto je i na rješavanje kojih se problema, kao gradonačelnik, planira usmjeriti. 

"Prvenstvno ćemo se fokusirati na gospodarstvo, na nova radna mjesta kako mladi, ali i stariji ostali u Slavonskom Brodu, da privučemo investicije kao i ostali gradovi, da otvorimo gospodarske zone, da potičemo nove i postojeće obrtnike na području grada. Da razvijamo naše Sveučilište koje smo zahvaljujući Vladi i osnovali u smjeru da bude partner svim gospodarstvima na ovom području, ali i šire", istaknuo je Jelić.

Osim Dragana Jelića i Danijela Marušića, podršku u kandidaturi dobio je i Davorin Slišurić koji se kandidirao za gradonačelnika Nove Gradiške. Podršku vrha stranke imaju i HDZ-ovi kandidati, istaknuo je Plenković, u svim općinama. 

Zahvalu predsjedniku stranke na podršci uputio je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, Pero Ćosić. Istaknuo je kako je Hrvatska demokratska zajednica u Brodsko-posavskoj županiji najveća i najjača stranka. 

"Vjerujem da će to tako i ostati i poslije ovih izbora. sjajne kandidate, sjajne liste danas ovdje s nama. Siguran sam da i kandidati i liste koje smo kandidirali kao Hrvatska demokratska zajednica razini Brodsko-posavske županije s partnerima HSP-om i HKS-om da su to prave listi i kandidati koje će stanovnici znati prepoznati na ovim izborima", rekao je Pero Ćosić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije.

Pozvali su ih zato da 16. svibnja izađu na izbore, i podrže HDZ-ove liste i kandidate. 

izvor: Brodportal