(Slavonski Brod, 8.5.2019.) Jučer su u Brodsko-posavsku županiji u posjeti bili kandidati HDZ-a za nadolazeće izbore za Europski parlament i to ona "Plava skupina". Bili su u Orubici u obilasku sustava za navodnjavanje, nakon toga posjetili su OŠ "Sibinjskih žrtava" i dječji vrtić u Sibinju, položili su vijence ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu, posjetili su Sveučilište, popili kavu u Hotelu "Savus", posjetili Franjevački samostan, obišli Tvrđavu Brod, posjetili OB dr. Josip Benčević, obišli su Luku Brod, obišli su most u izgradnji preko Save kod Svilaja, i na kraju su imali svoj stranački skup gdje su se predstavljali.

 "Čast mi je biti domaćin našoj najjačoj reprezentaciji za nastupajuć Europske izbore. Vaši programi su naši programi jer ste njihovo ostvarenje postavili kao nužnost kreiranja boljih uvjeta za život u našoj Hrvatskoj. Ono što ja mogu reći, da vi svojim znanjem, kreativnošću, iskustvom, možete i znate naše stranačke programe provesti u stvarnost. Znamo da je HDZ stranka koja ima svoju odgovornost i tradiciju. Znamo da je ovaj naš tim spreman provesti planove u djelo i to učiniti vrlo djelotvorno i uspješno." Rekao je Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Josip Samardžić.

 "Danas smo prošli oko 80 kilometara naš županije, prošli tjedan smo obišli zapadni dio županije, vrijeme provedeno s kandidatima obilježilo je lijepo druženje s građanima, gdje god smo došli naši kandidati su bili srdačno primljeni, s raznih strana su dobili pohvale za dosadašnji rad. Važno je da imamo prave predstavnike u Europskoj uniji, zato što se u Europskom parlamentu određuju brojna pitanja koja su od životnog značaja. Naši će Euro-parlamentarci predstavljati malu ali ponosnu ravnopravnu zemlju u Europskoj uniji, brinuti se za naše interese, na našoj listi imamo kandidate koji su po prvi puta na ovakvim izborima. Izađite na izbore i dajte glas najboljoj listi koja ide na izbore." Rekao nam je Pero Ćosić, predsjednik Županijskog odbora.

 "Prošli tjedana su 10 članica Europske unije slavili 15 godinu članstva u Europskoj uniji, i što ste mogli primijetiti? Da sve te zemlje koje su ušle prije 15 godina otprilike su povukli iz EU fondova 400 milijardi eura, a ono što nam može biti kao jedan jako dobar primjer to je Poljska, Poljska je povukla oko 100 milijardi eura. Od tih 100 milijardi eura najveći dio je išao u razvoj prometne infrakstuture. Zašto promet? Bitno je da ste povezani, kako ste povezani, kakve prometnice imate, kakva je kvaliteta života naših građana, kako mogu ostati u svojim mjestima, ostanak naših mladih, to omogućujemo kroz razvoj prometne infrakstuture."Rekla je kandidatkinja s HDZ-ove liste za EU izbore Nikolina Brnjac.

 "Diplomirani sam ekonomista, oženjen, otac dvoje djece do prij 7 dana, a onda mi je došlo treće dijete rodio se moj Borna, demografski na najbolji način pokazuje upravo HDZ lista, što treba raditi da nas bude više. Sportaš bio sam dugogodišnji, bio sam prvo-timac Hajduka, igrao sam za dva najjača dalmatinska, to je nama dole jako velika stvar, možda ste vi ovdje više Dinamovci. Hrvatski sam branitelj dragovoljac Domovinskog rata, nositelj odličja Nikola Šubić Zrinski za junački čin u ratu, i to za sudjelovanje u akciji rušenja oba dva oba su pala, kao ciljač na protuzrakoplovnom trocijevcu". Predsjednik sam Hrvatske zajednice županija, i na to sam jako ponosan. Rekao je kandidat HDZ-a za EU izbore Goran Pauk.

 "Ja nisam još postao otac ali ću ubrzo, tako da dosita ova naša lista itekako radi na demografskoj obnovi i to mi je izuzetno drago. Kada se sin rodi vjerojatno će puno vremena provoditi ovdje u Slavonskom Brodu budući da sam ja Brodski zet. Pravnik sam, magistrirao sam, doktorirao sam Europsko pravo na Katoličkom sveučilištu, zašto to ističem, ističem zato što cijeli svoj život nastojim na neki način promovirati upravo demokršćanske vrijednosti na kojima se zasniva HDZ, HDZ je od svog početka demokršćanska domoljubna stranka to ćemo gurati u Europskoj uniji. Ono što nije toliko poznato je da je upravo Europska unija osnovana od strane demokršćana. Upravo demokršćanska načela su dio našeg programa, ona su vrlo jako prisutna u ovoj priči. Ja ću se u Europskom parlamentu zalagati za zaštitu naših granica od nelegalnih migracija, za poštivanje Hrvatskih zakona, kontrolu svega što se na našim granicama dešava." Rekao je kandidat HDZ-a za EU izbore Tomislav Sokol.