Potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani primio je danas izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije - na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem. Županijsko izaslanstvo je, naime, u Bruxellesu na poziv voditeljice naše delegacije u EP-u Dubravke Šuice. Razlog je itekako značajan - 50. obljetnice osnivanja Folklornog ansambla „Linđo“. U Bruxellesu je, također, izaslanstvo neretvanskih lađara - koji pripremaju veliki maraton lađa Dunavom. I to 2018. - u povodu pete obljetnice hrvatskog članstva u EU - na ruti od Beča do Vukovara. Dugoj čak 400 kilometara!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/suica-u-bruxelles-dovodi-lindo-i-neretvanske...

Osnaživanje regionalne suradnje

Glavne teme razgovora županijskog izaslanstva i Tajanija bili su kultura i turizam. Te suradnja Dubrovačko-neretvanske županije s talijanskim regijama Molise i Abruzzo. Razgovaralo se i o kandidaturi Dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. 

Bogata tradicija - europska kultura

Članovi Folklornog ansambla „Linđo“ i izaslanstvo lađara upoznali su se s radom EP-a. Potom je „Linđo“ svoje umijeće prezentirao u nastupu na esplanadi EP-a. Brojni eurozastupnici mogli su se tako uvjeriti u bogatu hrvatsku tradiciju, baštinu i običaje. Veliki interes izazvao je i nastup Linđa u samome centru Bruxellesa - pa je i tu predstavljena bogata hrvatska kulturna baština. 

Cilj ovakvog posjeta je još jednom pokazati golemi hrvatski doprinos europskoj kulturnoj baštini.