Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković danas je telefonom razgovarao s njemačkom kancelarkom i predsjednicom sestrinske Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angelom Merkel te joj i osobno čestitao na pobjedi na parlamentarnim izborima i četvrtom mandatu na čelu Vlade Savezne Republike Njemačke.

Plenković će se susresti s kancelarkom Merkel idućeg tjedna u Bruxellesu na sastanku Europskoga vijeća, a u telefonskom joj je razgovoru ponovio i poziv da posjeti Hrvatsku.

Veselim se nastavku bliske suradnje

- Veselim se nastavku bliske suradnje između Njemačke i Hrvatske na političkoj, gospodarskoj i kulturnoj razini, kao i na izgradnji zajedničkoga europskog projekta temeljenog na vrijednostima koje dijelimo. Imajući na umu činjenicu da će Hrvatska i Njemačka, jedna za drugom, 2020. predsjedati Vijećem Europske unije, siguran sam da ćemo u predstojećem razdoblju imati priliku za intenzivniju suradnju i koordinaciju u pogledu prioritetnih europskih tema. Želio bih iskoristiti ovu prigodu i uputiti Vam poziv za službeni posjet Hrvatskoj, u vremenu koje Vam najbolje odgovara - stoji u  jučerašnjoj čestitki predsjednika Plenkovića kancelarki Merkel.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/cestitka-angeli-merkel-radujem-se-nastavku-suradnje-na-daljnjem-snazenju-odnosa-izmedu