Šujica, Općina Tomislavgrad (BiH). Hvalevrijedna, plemenita akcija. U organizaciji Zaklade „Dr. Franjo Nevistić“ iz Zagreba priređen je jučer istinski glazbeno-sportski spektakl. Cilj: prikupljanje novčanih sredstava za obnovu sportske dvorane u Osnovnoj školi „Dr. Franjo Nevistić“, u kojoj djeca sada nemaju primjerene uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja.

Simbolički broj 14

Na nogometnom turniru sudjelovale su Humane zvijezde („vatreni“, glumci, pjevači..), reprezentacija svećenika Republike Hrvatske, izabrana vrsta Hercegbosanske županije (nogometaši, političari, liječnici) i veterani NK Šujice.

Za Humane zvijezde nastupio je i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji se tako priključio ovoj humanitarnoj akciji za osnovnoškolce u rodnoj mu Bosni i Hercegovini - drugoj domovini hrvatskog naroda. Na dresu je simbolično nosio broj 14 - inače redno mjesto koje na vlastiti zahtjev nosi na listi naše stranke u II. izbornoj jedinici za skorašnje parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/322917/brkic-...

U istom dresu!

Spomenimo da su za ovu momčad (u susretu protiv Hercegbosanske županije, za koju je nastupio i predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović) još igrali Mario Stanić, Goran Vlaović, Zvonimir Soldo, Milan Bandić, Slaven Knezović, Leo Amir Kaznić, Luka Vidović, Željko Mavrović, Andrija Jarak… a trener im je bio Miroslav Ćiro Blažević. Dakle, Brkić i Bandić u istom dresu i s istim humanitarnim ciljem iako su međusobno konkurenti u II. izbornoj jedinici!

U večernjim pak satima, pred više tisuća posjetitelja, poznati hrvatski pjevač i autor mnogih uspješnica Miroslav Škoro održao je veliki humanitarni koncert. Kompletan prihod od ulaznica uplaćen je na račun šujičke osnovne škole.