(PHOTO GALERIJA) Hvala Tebi, Andrej, i našim prijateljima iz Republike Hrvatske, jer ste vi zaslužni što je BiH krenula euroatlantskim putom! Pomagao si nam još kao europarlamentarac, a Tvoja će nam pomoć, sada kada si hrvatski premijer, na tom putu i dalje itekako trebati. Zajedno, šaljemo poruku da nitko drugi umjesto nas samih neće birati političke predstavnike hrvatskog naroda u BiH! - poručio je sinoć prof. dr. sc. Dragan Čović, predsjednik sestrinskog nam HDZ-a BiH i kandidat za još jedan mandat hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na središnjemu predizbornom skupu stranaka Hrvatskoga narodnog sabora BiH (HNS) u prepunoj dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Hrvati - jedno srce i dvije prekrasne domovine!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković uzvratio je zahvalama i pohvalama Čoviću te mu na velebnome mostarskom skupu čestitao na odličnoj kampanji koja će se na Općim izborima u BiH ove nedjelje (7. listopada) okruniti našim novim zajedničkim - trijumfom!

- Posebno pozdravljam sve hrvatske branitelje iz RH i BiH i zahvaljujem im za sve što su učinili za našu slobodu. Jedan je Domovinski rat! Mi, Hrvati, privilegiran smo narod: imamo jedno srce i dvije prekrasne domovine! Neraskidive su veze među nama s obje strane granice! Isto tako, cijeloj BiH i svim konstitutivnim narodima šaljemo snažnu poruku poštovanja i suradnje, koju potvrđujemo čvrstom, stalnom potporom europskom putu BiH! - istaknuo je predsjednik Plenković u svom obraćanju, često prekidanim snažnim pljeskom.

Ravnopravnost - preduvjet budućnosti BiH

Naglasio je i važnost legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda ne samo kao Ustavnog i zakonskog pitanja, nego i pitanja morala i međusobnog poštovanja:

- Stvarna ravnopravnost Hrvata preduvjet je stabilnosti i euroatlantske budućnosti BiH!

SASTANAK ČOVIĆ-PLENKOVIĆ

Uoči predizbornog skupa, predsjednici Čović i Plenković - predvodeći izaslanstva naših dviju sestrinskih stranaka - sastali su se u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

- Čvrsto sam uvjeren da ćemo 8. listopada zajedno slaviti, da će Hrvati imati svoje legitimne predstavnike! Budući da je hrvatski narod najmalobrojniji u BiH, to je važnije da u nedjelju svaki naš čovjek iskoristi svoje glasačko pravo! - poručio je predsjednik Plenković, posebno pozdravivši činjenicu da su Čović i HDZ BiH predvodnici euroatlantskih procesa u toj susjednoj i prijateljskoj zemlji.

Butković, Milas, Kapulica, Bušić, Ressler

Uz predsjednika Plenkovića, u izaslanstvu naše stranke bili su potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, član Predsjedništva HDZ-a i državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica, predsjednica Odbora HDZ-a za Hrvate izvan RH i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te potpredsjednik Mladeži EPP-a i član Središnjega izbornog povjerenstva HDZ-a Karlo Ressler.