Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković sastao se jučer u Banskim dvorima  s predstavnicima Hrvata u Srbiji - predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislavom Žigmanovim te predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-zahtjev-bruxellesu-zastitite-prava-vojvodanskih-hrvata

Čvrsto stajalište & trajna briga

Sastanak je održan u okviru redovne suradnje i komunikacije. Predstavnici Hrvata u Srbiji upoznali su predsjednika Plenkovića s otvorenim pitanjima i izazovima s kojima se suočava hrvatska manjina u Srbiji. Plenković je ponovno izrazio svoj čvrsti stav o nužnosti poštivanja prava hrvatske manjine u Srbiji, na način kako to ova hrvatska Vlada radi u smislu uključenosti srpske manjine u Hrvatskoj.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-postivanje-prava-hrvata-preduvjet-europskog-puta-srbije

Ojačati položaj Hrvata!

- Konkretnim projektima i našom aktivnom politikom, osobito kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske te Ministarstva vanjskih i europskih možemo ojačati položaj hrvatske manjine u pogledu zastupljenosti u predstavničkim tijelima, kulturnih prava, obrazovnog sustava, kao i sudjelovanja u medijskom životu i na svaki drugi način - istaknuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

Razgovori s Beogradom

Položaj Hrvata u Srbiji - najavio je predsjednik Plenković - bit će jedna od glavnih tema u razgovorima između Zagreba i Beograda.

Na sastanku s predstavnicima Hrvata u Srbiji sudjelovali su i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik  Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/vojvodanski-hrvati-prvi-put-u-povijesti-u-ep-u