Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković održao je sastanak s Adrijanom Vuksanovićem, članom Predsjedništva i nositeljem liste Hrvatske građanske inicijative koja sudjeluje na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 16. listopada 2016.

Izrazivši zadovoljstvo djelovanjem Hrvatske građanske inicijative u dosadašnjem zalaganju za prava Hrvata u Crnoj Gori, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je potporu Adrijanu Vuksanoviću za osvajanje dovoljnog broja glasova za prijelaz zakonskog praga kako bi Hrvati nastavili imati svog legitimnog predstavnika u Skupštini Crne Gore.

Vuksanović je upoznao predsjednika Plenkovića s kandidatima Hrvatske građanske inicijatve i izbornim programom, koji je usmjeren na zaštitu interesa i prava Hrvata u Crnoj Gori te cjeloviti gospodarski razvoj i nastavak europskog puta Crne Gore.

Gospodin Plenković je naglasio kako će buduća hrvatska Vlada strateški i odgovorno pomagati Crnoj Gori te drugim zemljama jugoistočne Europe u procesu približavanja zemalja Europskoj uniji, čime će se stvoriti povoljan okvir za rješavanje preostalih otvorenih pitanja.

Poručio je kako od Crne Gore očekuje nastavak predanog rada na reformskom procesu te jačanju društvenog i političkog konsenzusa o članstvu u EU i NATO-u.