Saborski zastupnik Drago Prgomet sudjelovao je ovog vikenda, kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, na obilježavanju Sv. Roka u Bukovici - hrvatskom selu u Općini Laktaši (20-tak kilometara od Banja Luke) u kojem je prije velikosrpske agresije živjelo oko 500 naših sunarodnjaka.

Na Rokovo se u Bukovici tradicionalno okupljaju prognani Hrvati: podruže se, obnove sjećanja na zavičaj i rodnu Bosnu, urede domove iz kojih su istjerani, a ne postoje uvjeti da se u njih vrate… Prgomet im je prenio tople pozdrave budućega hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i podsjetio na vrijednosti koje su prognani Hrvati očuvali - poput poštivanja zakona i obitelji.

Vidimo se i iduće godine!

- Sve su te vrijednosti naše nasljeđe te nas određuju kao narod. One su bile snaga opstanka u trenucima progonstva, kao i u novom životu koji su prognani Hrvati započeli na drugim mjestima ili u drugim državama - rekao je Prgomet te najavio dolazak i iduće godine kada će obilježavanje Sv. Roka biti uveličano i svetom misom.

Na kraju ih je pozvao da i dalje izgrađuju Hrvatsku, pritom ne zaboravljajući od kud su došli. Te govor završio stihovima:

Pjevaj pobro, pjevaj mili baja, Ne srami se svoga zavičaja!