„Gospođa Nataša Novaković izabrana je za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Čestitam joj i želim uspjeh u obnašanju časne i odgovorne dužnosti“ - rekao je predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon što je objavio rezultat današnjega tajnog glasovanja.

78 - 46 = 32

Novaković je na ponovljenom glasovanju izabrana sa 78 glasova ZA, dva više nego što je potrebno.

 „HDZ je izgubio većinu!“ - do danas su lamentirali iz redova oporbe. Ili su sami sebe infantilno ohrabrivali, ili su pokušavali skrenuti pozornost s jedne nepobitne činjenice - da su za protukandidatkinju Daliju Orešković, namjerno ili ne, na prvom glasovanju prije dva tjedna bili prikupili samo 46 ruku.

I bolji od prijašnjeg Povjerenstva

Izbor nove predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa komentirao je za medije sami Jandroković:

- Očekujem da će i predsjednica i svi članovi profesionalno raditi svoj posao tako da svi oni koji se nađu u sukobu interesa budu sankcionirani. Nadam se da će u radu biti i bolji od prethodnog Povjerenstva.

Novi neuspjesi oporbe

Na pitanje hoće li Novaković od početka imati stigmu da je kandidatkinja vladajućih, odgovorio je da je i "Dalija Orešković bila izabrana uz potporu vladajućih":

- Oporba je koristila priliku kako bi pokušala ostvariti određene politikantske probitke. Naravno, u tome nije uspjela, kao što neće uspjeti ni s „inicijativom“ za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Doživjet će još jedan poraz.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/oporba-ocito-voli-gubiti-dozivjet-ce-poraz-i-peti-put-zaredom

Oporbeno samosramoćenje

Komentirao je sada već i maratonsku raspravu o Poslovniku Hrvatskog sabora, u kojoj je oporba opet izvodila uobičajeni cirkus. Tako su tražili stanke na temu „cijene banana“ ili „zime koja je hladna“:

- Trajanje rasprave ovisi o oporbi. Ako treba, nastavit ćemo raspravu i idući tjedan. Demokratsko je pravo zastupnika da se i na ovaj način bore za ono što misle da su njihovi interesi. Ovo je „strategija“ koju je oporba odabrala, radilo se cijelu noć, a ako ne budemo gotovi danas do određenog termina, nastavit ćemo idući tjedan.

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ante-Babic-HDZ-Radilo-se-o-derogiranju-Sabora-i-difamaciji-samih-zastupnika