Novi debakl sve jadnije oporbe, a nova politička pobjeda HDZ-a!

Za opoziv ministra Milana Kujundžića oporba svih boja i zastava uspjela je povuci-potegni danas skupiti bijedna 53 glasa, čak 23 manje od potrebnih 76. Time je neslavno završila, kako je i najavio predsjednik Andrej Plenković, već 6. oporbena „inicijativa“ za izglasavanje nepovjerenja nekom od članova naše Vlade ili Vladi u cjelini.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/odbacujemo-sve-navode-iz-oporbene-inicijative-za-opoziv-ministra-kujundzica

Kamo je oporbi nestalo 20 glasova?!?

Premda to nije toliko važno - jer je u slučajevima iskazivanja nepovjerenja teret dokazivanja većine na oporbi - vrijedi zabilježiti da je 77 zastupnica i zastupnika glasovalo PROTIV opoziva.

Budući da oporba u Hrvatskom saboru službeno ima 73 ruku, valjda će ih netko upitati kamo im je iščezlo 20 glasova!

Stabilnost i čvrstoća parlamentarne većine

Parlamentarna većina svoju je stabilnost i čvrstoću danas demonstrirala i na drugom glasovanju - o Godišnjem izvješću o radu Vlade RH koje je ovog tjedna predstavio predsjednik Plenković.

Hrvatski sabor je sa 78 glasova ZA, a samo 52 protiv, prihvatio njegovo izvješće u kojem, među ostalim, ističe da je u 2. godini mandata Vlada osigurala gospodarsku i društvenu stabilnost te nastavila sa započetim reformama i promjenama koje život građana čine kvalitetnijim.

Reforme & konkretna ekonomska postignuća

- Preokrenuti su negativni makroekonomski trendovi, imamo proračunski suficit, kontinuirano raste BDP, zaposlenost je rekordno visoka, porasla je prosječna plaća za 710 kuna. Porezno se rasterećuje gospodarstvo i građane za čak 6,3 milijarde kuna. Od 1. siječnja prepolovljuje se PDV na svježe meso, ribu, jaja, voće, povrće i dječje pelene, a nastavljaju se rasterećivati i plaće. U 2017. privučeno je 1,84 milijarde eura investicija, najviše još od 2009. godine, ali će 2018. biti još bolja, s čak 2 milijarde eura stranih ulaganja! - najavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/reformama-ekonomskim-postignucima-i-jacanjem-institucija-mijenjamo-hrvatsku-nabolje