Nema razloga za izvanredne parlamentarne izbore, HDZ je itekako stabilan! Pa pogledajte ostale stranke! - poručio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora i Gordan Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Donosimo njegove ključne poruke:

O RADU SABORA

Sjednica Hrvatskog sabora započet će 19. listopada uobičajenim „aktualcem“ te će trajati do 30. listopada, nakon čega slijede stanka te nastavak rada 14. studenog. Imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje. Vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana.

O PRIJEVREMENIM IZBORIMA

Nema razloga za izvanredne izbore dokle god postoji većina od 76 ili više ruku. Ključno je da Vlada ima političku stabilnost u Saboru, a ona to - ima! Dokazali smo da se zakoni na dobrobit građana mogu uspješno donositi i sa 77 ruku - tako ćemo i nastaviti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nije-bitno-imamo-li-glas-vise-ili-manje-bitni-su-smjer-hdz-i-postignuca-nase-vlade

O SNAZI & STABILNOSTI HDZ-a

Milinović? HDZ je itekako stabilan, vidite i sami da nam je rejting porastao nakon njegovog isključenja. Usporedite nas s ostalima i sami ćete zaključiti da smo ostali jedina snažna politička stranka. Naravno da i u HDZ-u ima rasprava i ponekad disonantnih tonova, međutim, mi sve te prijepore nastojimo riješiti kroz raspravu i dijalog. Svjesni smo odgovornosti koju imamo jer smo najveća i najsnažnija stranka te kralježnica ove parlamentarne većine i Vlade.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cro-demoskop-hdz-sve-jaci-povecavamo-prednost-u-odnosu-na-sdp-zivi-zid-i-most

O ŽRTVI VUKOVARA

Razgovarao sam s kolegom Ivanom Penavom, razumijemo frustracije i bol koju osjećaju Vukovarci zbog neprocesuiranja ratnih zločina. Činjenica je da postoji velik broj nerazriješenih slučajeva te očekujemo od DORH-a i sudova da kazneno progone sve koji to zaslužuju. Ni o kakvim sankcijama se nije razgovaralo - nastavljamo dijalog s našim Vukovarcima.

O UBRZANJU REFORMI

Svakako namjeravamo ubrzati dinamiku reformi koje su povezane s mirovinskim i zdravstvenim sustavom, pravosuđem, državnom upravom. Siguran sam da će zakoni koje razrađuje Vlada, u kombinaciji s onima koje smo već donijeli, učiniti sve te sektore učinkovitijim.