Oporba će doživjeti još jedan, peti poraz zaredom! - komentirao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić prijedlog za opoziv potpredsjednice Vlade RH te ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martine Dalić koji je oporba danas uputila u saborsku proceduru.

Bačić je naglasio, na upit novinara, da se apsolutno ne boji kako bi zastupnici vladajuće većine mogli uvjetovati glasovanje za potpredsjednicu Dalić s glasovanjem za Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

SDP - Samo Demagogija i Proturječja

Odgovorio je i na pitanje o najavi (dijela) SDP-a da neće glasovati za Konvenciju ako uz nju budu ograde i interpretativna izjava:

- Nije moje bilo koga nagovarati da glasuje. Svaki zastupnik ima svoj integritet, kako za Konvenciju, tako i za svaki drugi zakon.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/finaliziramo-interpretativnu-izjavu-politikantski-sdp-nema-nikakav-kredibilitet

Unutarstranački dijalog

Što se tiče HDZ-a, Bačić ističe da vodimo unutarstranački dijalog, da ćemo još jednom provesti raspravu na Predsjedništvu i potom na Klubu zastupnika, a sukladno donesenom stavu ćemo se i ponašati u Saboru.

Stabilna Vlada koja će provesti reforme

Na pitanje razmišlja li se u vodstvu HDZ-a o prijevremenim izborima, uzvratio je da, koliko zna, takvog prijedloga nema, niti ga očekuje:

- Nama je cilj stabilna Vlada koja će realizirati najavljene reforme. To je spin koji raznorazni puštaju u javnost.