U Hrvatskom je saboru, u organizaciji našeg zastupnika Steve Culeja, otvorena izložba „Da se ne zaboravi Vukovar“ u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Istina o Vukovaru

Izložbu je otvorio predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Istaknuo je da Culej i svojim saborskim raspravama nastoji osvijestiti žrtvu Vukovara i potvrditi istinu o Gradu Heroju.

- Zadaća je institucija hrvatske države da nikad ne stanu u pronalaženju i procesuiranju ratnih zločinaca!

Treća godina zaredom

Izložbu posvećenu Gradu Heroju Culej organizira već treći put, a sve s ciljem da se, kako ističe, suprotstavi pokušaju da se na mala vrata uvede izvrtanje povijesnih činjenica.

- U Vukovaru su mnogi dali svoje živote u obrani Domovine. Ondje je bilo puno priča, o herojstvu i žrtvi, o svakoj bi se mogao napisati roman.

Junaštvo i žrtva

Izložbu je posjetio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je pohvalio inicijativu za taj već tradicionalni projekt.

- Ona pokazuje i junaštvo i žrtvu civila i hrvatskih branitelja. Vlada 27 godina poslije, kroz niz projekata, prepoznaje neizmjerni doprinos Vukovara u obrani Domovine.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/proglasavamo-vukovar-mjestom-posebnog-pijeteta-najostrije-odbacujemo-lazi-o

Živa uspomena

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na izložbi je poručio da mu je drago vidjeti da u Hrvatskom saboru živi uspomena na Vukovar i Domovinski rat.

- Kroz slike progovaraju Vukovar i vukovarski heroji. Treba na ovakav način barem jednom godišnje u Hrvatskom saboru učvrstiti sjećanje na njih - da se nikad ne zaboravi!