Na zajedničkoj sjednici klubova saborskih zastupnika HDZ-a, Mosta nezavisnih lista, nacionalnih manjina te, punim nazivom, Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika - održanoj jutros u Maloj vijećnici na Markovu trgu - mandatar Vlade RH i predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković predstavio je kandidate za ministrice i ministre u svom kabinetu.

Naglasio je da će tijekom četiri godine mandata među partnerima zacijelo biti različitih mišljenja, ali da zasigurno puno toga više zajedničkog dijele i da će stoga Vlada biti stabilna i učinkovita - na dobrobit Hrvatske i svih njenih građana.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov istaknuo je u ime Mosta da očekuje kvalitetnu i tijesnu suradnju, kao i više ovakvih zajedničkih sjednica klubova radi još bolje koordinacije djelovanja.

Na sjednici klubova bili su nazočni i još uvijek aktualni ministri te oni budući (skorašnji). Sabor će, naime, danas glasovati o povjerenju nove Vlade RH - čiji će program predstaviti upravo mandatar Plenković.