Na današnji dan prije 25 godina u Borovu Naselju tragično je poginuo - pokošen neprijateljskim rafalom - general-bojnik Blago Zadro, zapovjednik 3. bojne 204. vukovarske brigade HV-a, a toga 16. listopada 1991. godine - u pokušaju da ga izvuče iz neprijateljske vatre - ubijen je i njegov suborac Zvonko Mlinarić. Istog dana, a drugom dijelu Vukovara, u borbi prsa od prsa, poginuo je zapovjednik obrane Sajmišta pukovnik Alfred Hill.

http://www.24sata.hr/news/simbol-junastva-i-hrabrosti-on-je-u-borbu-uvijek-kretao-prvi-495006

Osobni izaslanik mandatara Vlade RH

Pukovnik Zvonko Milas, osobni izaslanik predsjednika HDZ-a i mandatara Vlade RH Andreja Plenkovića, tim je tužnim povodom danas položio vijence i zapalio svijeće na Memorijalnome groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru na grobove trojice junaka Domovinskog rata i obrane od velikosrpskog agresora - Blage Zadre, Alfreda Hilla i Zvonka Mlinarića.

Milas je za hdz.hr naglasio da nikada ne smijemo - niti nećemo! - zaboraviti svoje heroje:

- Dičimo se hrabrom obranom Vukovara i s ponosom u grudima prisjećamo se svake obljetnice. To je jasna, nedvosmislena poruka i našeg predsjednika i budućeg premijera g. Plenkovića. Jer da nije bilo general-bojnika Blage Zadre i ostalih vukovarskih heroja, obrana Grada na Dunavu ne bi bila ni približno slična onoj o kojoj današnja djeca uče u školama, a s time bi i tijek same velikosrpske agresije bio drukčiji.

Vječna zahvala hrvatskim herojima

I gradonačelnik Vukovara (i saborski zastupnik) Ivan Penava istaknuo je koliko je važno dostojanstveno obilježavati svaku tragičnu obljetnicu:

- Ne samo general-bojnika Blage Zadre, nego svih tragično poginulih branitelja Vukovara i cijele Lijepe Naše. Ma koliko god veliki broj vijenaca polagali, nikada ih nije dovoljno, jer ni tisuću njih ne bi obuhvatilo sve heroje, znane i neznane!

Damir Barna, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovar, napomenuo je da ne smijemo dopustiti da smrt vukovarskih heroja bude uzaludna:

- Svakim se danom moramo boriti za bolju i uspješnu Hrvatsku kakvu zaslužuju naši državljani, a koja je stvorena zahvaljujući junacima Domovinskog rata poput general-bojnika Blage Zadre, pukovnika Alfreda Hilla i Zvonka Mlinarića.