(PHOTO) Na isti dan kada je 1990. utemeljen HDZ Makarske i Makarskog primorja, u subotu 17. veljače, proslavljen je veliki jubilej - 28. obljetnica osnutka HDZ-a Grada Makarske i Makarskog primorja (općine Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora i Gradac).

Sa svečanog skupa koji je u dupkom punom Hotelu Dalmacija okupio četiristotinjak članova i simpatizera naše stranke odaslana je poruka da HDZ na čvrstim temeljima i snagom zajedništvom gradi prosperitetnu Makarsku i Hrvatsku.

Kuščević - izaslanik predsjednika Plenkovića

Ministar upravei član Središnjeg odbora HDZ-a Lovro Kuščević,izaslanik predsjednika Andreja Plenkovića, istaknuo je prenoseći njegove čestitke da u onim teškim vremenima nije bilo lako utemeljiti HDZ, ali su njegovi osnivači - pod vodstvom dr. Franje Tuđmana - imali i hrabrost i viziju i mudrost.

Govoreći o radu Vlade RH, Kuščević je naglasio da su gospodarski rezultati vrlo dobri, a potvrda je što je 2017. proračun opće države završio u plusu:

Kucate na otvorena vrata!

- Mi ministri u stalnom smo kontaktu s lokalnom samoupravom, u iskrenom partnerstvu s gradonačelnicima i načelnicima na realizaciji svih razvojno-socijalnih projekata. Ova Vlada podržat će sve što je na dobrobit Splitsko-dalmatinske županije, Grada  Makarske i općina Makarskog primorja!

Svojim dolaskom svečanost makarskog HDZ-a uveličao je niz stranačkih dužnosnika koji su sada državni tajnici, pomoćnici ministara turizma ili ravnatelji bolnica, no izdvojimo imena župana Blaženka Bobana, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanadera, saborske zastupnike Dragicu Roščić, Antu Babića i Petra Škorića, predsjednika Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ive Jurića...

Već vidljivi rezultati nakon neuspješnog SDP-a!

Podsjetivši na povijesni dan prije 28 godina, kada je u Gradskom kinu utemeljen HDZ Makarske i Primorja, gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Makarske Jure Brkan u svom je govoru još jednom zahvalio svim onim hrabrim hrvatskim ljudima zahvaljujući kojima mi danas i živimo u slobodi i demokraciji:

- Nastavljamo stvarati na dobrim temeljima. Naša su snaga 700 članova HDZ-a, što iskusni, što mladi, ali već dokazani ljudi, te naš „treći zid“ - Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Snagom zajedništva i programom, čiju su kvalitetu prepoznali naši sugrađani, pobijedili smo na lokalnim izborima i vratili Makarsku ondje gdje joj i jest mjesto. I već u osam mjeseci imamo vidljive rezultate! Uhvatili smo se u koštac s puno naslijeđenih problema iz doba bivše, neuspješne SDP-ove uprave - od loše financijske slike, zapuštene infrastrukture, štetnih ugovora, apatije u gradskim službama... Sad se možemo pohvaliti da smo završili dvoranu Arte i već platili sve izvođače radova, da smo završili upravnu zgradu Gradskoga sportskog centra i dječje igralište, a vrtić na Velikom Brdu samo čeka uporabnu dozvolu.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-makarske-hdz-ce-sasvim-sigurno-pobijediti-u-vise-zupanija-gradova-i-opcina-nego

Naš grad raste u svim segmentima!

Rješavamo komunalnu infrastrukturu na dijelu Zelenke, započinje gradnja pothodnika Moča, projektira se stari Velobrdski put. Tu je i više pokrenutih projekata u suradnji s Hrvatskim cestama i Vodovodom - nastavio je Brkan nabrajati neprijeporna postignuća HDZ-ove gradske uprave:

- Učinkovito povlačimo sredstva iz EU fondova. Primjerice, dobili smo 12,5 milijuna kuna za revitalizaciju kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina u svrhu razvoja kulturnog turizma. Znači, cijeli projekt „pokrili“ su europski fondovi s čak 85 posto nepovratnih sredstava. Osnovnoškolcima smo sufinancirali knjige, povećali smo stipendije studentima. Riješili smo pitanje laboratorija u Domu zdravlja, a rješavamo problem nedostatka kardiologa i neurologa. Dakle, sve činimo da zdravstvena skrb bude dobra i kvalitetna. Naš grad raste u svim segmentima - u gospodarskom, turističkom, zdravstvenom, socijalnom, kulturnom i sportskom smislu. I jamčim vam, ostvarit ćemo tijekom ovog mandata sve projekte koje smo i obećali! Ostvarit ćemo ih uz pomoć naše županije i našeg župana Bobana te naše hrvatske vlade i našeg predsjednika Plenkovića. Sve za boljitak našeg grada i građana!

http://makarska.hr/hr/laboratorij-dobio-voditeljicu-ocitavanje-nalaza-ponovno-ce-se-moci-vrsiti-u-makarskoj/4516

http://www.hdz.hr/vijest/eu/u-7-mjeseci-nasa-je-vlada-povukla-3-puta-vise-eu-novca-nego-sto-je-ucinjeno-u-prosle-3

Zajedništvo je potrebno i danas

Prvi gradonačelnik Makarske i jedan od utemeljitelja HDZ-a Makarskog primorja Ivan Ivanda naglasio je da je trebalo i hrabrosti i vjere da se stvori HDZ dok je represivni sustav bivše države poduzimao sve kako bi ugušio ideju višestranačke demokracije i slobode:

- Ali, mi smo vjerovali našemu prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, i nismo se pokolebali, unatoč teškim vremenima. To nam je zajedništvo potrebno i danas!

Vertikala lokalna vlast-Županija-Vlada

Saborska zastupnica i predsjednica HDZ-ova stručnog Odbora za regionalni razvoj i EU fondova Dragica Roščićporučila je da je naša stranka spremna odgovoriti na najveće izazove:

- Makarska i Primorje imaju golemi potencijal, pripremili smo kvalitetne projekte, a ja ću se kao saborska zastupnica truditi i zalagati da ih prepoznaju svi oni koji mogu olakšati ili ubrzati njihovu realizaciju. Naša vertikala lokalna vlast-Županija-Vlada jamstvo je njihove realizacije!

„Dica iz HDZ-ova inkubatora“

Čestitkama se pridružio i Ante Sanader, posebno ponosan što je u državi na vodećim dužnostima sve više ljudi koji su „dica iz HDZ-ova inkubatora“:

- Mi stariji sretni smo što uz sebe imamo visoko školovane i kreativne mlađe članove koji nas nasljeđuju i preuzimaju odgovornost.

Podizanje kvalitete zdravstvene skrbi

Župan Blaženko Boban je istaknuo da su njegova vrata uvijek otvorena svima:

- Svjestan sam da su Makarska i okolne općine specifične. Zato ću se uvijek zalagati za poseban pristup organizaciji zdravstvene skrbi i stalnom podizanju njene kvalitete na ovom prostoru!

http://makarska.hr/hr/brzi-i-kvalitetniji-prijevoz-pacijenata-zahvaljujuci-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-ravnatelj-dr-luetic-makarskoj-hitnoj-pomoci-predao-kljuceve-novog-vozila/4541

Što još reći nego - od srca čestitamo 28. rođendan HDZ-a Makarske i Makarskog primorja!

Photo: Makarsko primorje

Vijenci za hrvatske branitelje & dr. Tuđmana

Prije svečanog skupa, predstavnici HDZ-a Grada Makarske i općina Makarskog primorja položili su vijence na spomenik hrvatskim braniteljima i spomenik prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.