Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Kutini je (Sisačko-moslavačka županija) dao snažnu potporu za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora našem kandidatu za gradonačelnika Zlatku Babiću. Ujedno je dao i potporu sadašnjem i budućem sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću.

Potpora Babiću i Žiniću

Kako je naglasio predsjednik Plenković, njihovi izvrsni konkretni razvojni programi za razvoj - kako samog Grada Kutine, tako i cijele županije - jamac su pobjede na izborima.

- Zadovoljstvo mi je danas u Kutini dati potporu našem kandidatu za gradonačelnika Zlatku Babiću, kao i kandidatu za sisačko-moslavačkog župana Ivi Žiniću. Riječ je o iskusnim i dokazanim kandidatima HDZ-a koji imaju konkretne razvojne projekte. Osobito ovdje u Kutini, za gospodarski razvoj grada. Od Petrokemije pa do drugih, jednako značajnih kompanija koje moraju pridonijeti rastu i razvoju gospodarstva te kvalitetnijem društvenom životu.

Kvaliteta programa

Kao što znate, Žinić je „za dlaku“ u prvom krugu izbora potvrdio svoj mandat župana, dobio je 49,1 posto potpore birača. Plenković je naglasio da će Žinić, skupa sa svojim suradnicima - a na temelju kvalitetnog programa - dobiti povjerenje da nastavi voditi županiju.

- Na razini županije, Žinić je bio nadomak pobjede u prvom krugu - za nekoliko stotina glasova. Uvjeren sam da će sa svojim programom i suradnicima dobiti većinsku potporu birača u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Čestitka Piletiću na uspjehu

Ujedno je častitao i našem novom gradonačelniku Novske, Marinu Piletiću - koji je pobijedio u prvom krugu.

- Marin Piletić je mlada snaga HDZ-a. Uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu na izborima za gradonačelnika Novske. Na tome me mu čestitam.

Najbolji rezultat od 1997.

Valja istaknuti da je prvi krug lokalnih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji bio je velika pobjeda HDZ-a i koalicijskih partnera. Naša je lista dobila 19 od 51 mandata u Županijskoj skupštini - što je najbolji rezultat od 1997. godine.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sisacko-moslavacka-zupanija-u-plavoj-boji-najbolji-rezultat-od-1997-godine

POSJET PETROKEMIJI

Premijer Plenković posjetio je danas Petrokemiju - tvornicu gnojiva u Kutini gdje je održao radni sastanak s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvornice. U pratnji predsjednika Plenkovića bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar državne imovine Goran Marić.

Nedavno je Petrokemija d.d., nakon odluke Vlade Republike Hrvatske o osiguranju povrata kredita, potpisala ugovore o dugoročnim kreditima s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom poštanskom bankom, te ugovor o kratkoročnom financiranju s Erste &  Steiermarkische bankom d.d. u ukupnom iznosu od 350 milijuna kuna. Kredit će biti iskorišten za osiguranje stabilnosti poslovanja Petrokemije i održavanje poslovnih procesa.

Petrokemija d.d. proizvodi visokokvalitetna  mineralna i tekuća gnojiva te glinarske i proizvode za građevinarstvo, uz iznimnu brigu za okoliš. Lider je na tržištu mineralnih gnojiva u Hrvatskoj te ima značajan udjel i na tržištu susjednih zemalja.