Na samome početku Goran Ivanović demantirao je članke i izjave u kojima se navodi kako je HDZ u pregovorima sa HDSSB-om. HDZ ima samo jedan cilj, a to je pobjeda u drugom krugu lokalnih izbora! Nema nikakvih pregovora niti s jednom političkom strankom.

Anto Đapić istaknuo je kako njegova Nezavisna lista, gospodin Josip Vuković i on daju bezuvjetnu potporu Goranu Ivanoviću. Mišljenja su da je Osječko - baranjskoj županiji potreban župan poput gospodina Ivanovića, koji je čovjek iz naroda, koji će cijeli svoj dan raditi za sveopće, a ne vlastito, dobro u svojoj županiji.

Također smatraju da HDZ-ov kandidat ima znanje i snagu kako županiju izvući iz izolacije, a to je ono što je njezinim žiteljima potrebno. Dovoljan pokazatelj da su i građani prepoznali potrebu za promjenom je ulazak u drugi krug izbora.

Članovi Nezavisne liste smatraju da je Goran Ivanović izvrstan kandidat za župana, jer, između ostalog, Šokadiju, s kojom je rođen i odrastao nikada nije koristio u političke i predizborne svrhe, kao neki koji su šokačke rekle koristili kako bi manipulirali ljudima.

Oba kandidata u dugom krugu kreću od nule, bez obzira na rezultate prvoga kruga. Drugi krug su novi izbori i tek sada počinje prava politička utakmica, smatraju Đapić i Vuković, te pozivaju birače da iziđu na izbore 02. lipnja 2013. i svojim glasom doprinesu promjenama u županiji.

Na kraju je Ivanović istaknuo kako mu je drago što su članovi Nezavisne liste također uvidjeli da je našoj županiji potreban novi politički okvir, te otvaranje prema cijeloj Hrvatskoj, jer je županija do sada bila potpuno zatvorena i izolirana.

„Nadam se sinergiji glasova HDZ-a i Nezavisne liste, kako bismo dokazali da Osječko – baranjska županija može drugačije i puno bolje.“, zaključio je Goran Ivanović.