Akciju su svojom nazočnošću podražli i nogometašiRNK Split: Erceg, Rebić, Belle, Galović, Glumac i Vuković,  te mladijuniori iz Teniskog kluba Split: Miše, Čagalj i Vuko, rangirani na juniorskojIPF ljestvici.

 Da bi istaknuli važnost prevencijekandidati su i sami izmjerili tlak i šećer, a tom prigodom promovirajući zdravnačin života građane su darivali  svježim voćem. U razgovoru su istaknulikako se unatoč brojnim obvezama trude redovito baviti tjelesnom aktivnošću ipravilno hraniti te da jednom godišnje obave preventivni liječnički pregled.

Medicinska sestra Monika Šušnjara istaknula jekako zbog stresnog načina života, nezdrave prehrane i loših životnih navikanažalost sve više osoba oboljeva od viskog krvnog tlaka i dijabetesa, te senerijetko događa da osobe nisu ni svjesne svoje bolesti koje se zbog toga s pravomnazivaju ''tihim ubojicima''  današnjice.  

Ključno je kontinuirano provoditi prevenciju ikvalitetnu edukaciju građana kako bismo spriječili porast oboljelih,  aukoliko do bolesti dođe od izrazite je važnosti na vrijeme je prepoznati iliječiti , naglasili su  i svojim primjerom pokazali Ževrnja iIvanišević. 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif