Šibenik, Zadar i na kraju jučerašnjeg više nego sadržajnog dana - Gospić! Na sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a Ličko-senjske županije (u proširenim sastavom) ozračje je bilo - odlično! U našu se stranku u mjesec dana uključio veliki broj mladih i žena, a na Milinovićeve eskapade nitko se ozbiljan više i ne osvrće.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-sibenika-o-iskrenom-partnerstvu-vlade-i-lokalne-vlasti-najbolje-svjedoci

http://www.hdz.hr/vijest/eu/ubrzali-smo-povlacenje-sredstava-eu-cak-je-80-posto-javnih-investicija-u-hrvatskoj-iz

Iskrena suradnja sa županijom

Osim što je prezentirao ključna postignuća naše Vlade - od smanjenja javnog duga preko proračunskog suficita i rasta zaposlenosti do provođenja strukturnih reformi - predsjednik Andrej Plenković na radnom je sastanku iskazao čvrstu potporu novoizabranom predsjedniku ličko-senjskog HDZ-a Marijanu Kustiću:

- Očekujem da će g. Kustić sa svojim timom, znanjem i entuzijazmom biti ujedinjujući akter kako bi HDZ u Lici, gdje je tradicionalno snažan, ponovno u cijelosti došao na razinu pobjedničke stranke! Pritom će naša Vlada - da budem sasvim jasan - i dalje iskreno surađivati s Ličko-senjskom županijom na svim razvojno-socijalnim projektima. U tom smislu mogu najaviti da će se za desetak dana potpisati sporazum o suradnji između Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Jedan i jedinstveni HDZ

Kustić je najavio jedan i jedinstveni HDZ koji će podržavati politiku predsjednika Plenkovića i dobri smjer kojim vodi i državu i stranku:

- Naša županijska organizacija već na sljedećim izborima pokazati pravu snagu HDZ-a!

20. Jesen u Lici

Plenković je prije sastanka posjetio 20. Jesen u Lici, veliku izložbu tradicijskih proizvoda Like i hrvatskog sela. U njegovoj pratnji bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik HDZ-a dr. sc. Davor Božinović i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

Photo: Lika Express & Pixsell