Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je u Požegi dao snažnu potporu za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora našem gradonačelničkom kandidatu Darku Puljašiću. Ujedno je dao potporu našem kandidatu za načelnika Općine Jakšić Ivici Kovačeviću.

Na gradskom trgu, predsjednik Plenković se susreo s našim kandidatima, brojnim članovima i simpatizerima naše stranke. Srdačno su ga, među inima, dočekali prvi čovjek požeško-slavonskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Franjo Lucić i župan Alojz Tomašević - koji je pobjedom u prvom krugu lokalnih izbora potvrdio svoj mandat.

Pobjednička stranka

Predsjednik Plenković čestitao je požeško-slavonskom HDZ-u na izvrsnim rezultatima u prvom krugu lokalnih izbora:

- Najprije želim čestitati Županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije na sjajnim rezultatima u prvom krugu lokalnih izbora. Pobijedili smo u četiri grada, četiri općine. Uvjerljiva je pobjeda našega župana Alojza Tomaševića, te smo dobili većinu u Županijskoj skupštini.

Sjajan rezultat!

Naglasio je i sjajan rezultat našega kandidata za gradonačelnika Požege Darka Puljašića, dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Požege.

- Siguran sam da će ostvariti uvjerljivu pobjedu u drugom krugu, kao i naš kolega Ivica Kovačević - koji ima četiri mandata u Jakšiću. Obojici je nedostajalo jako malo glasova kako bi se sve riješilo u prvom krugu te mislim da će Požeško-slavonska županija ponovno ostvariti 100-postotni rezultat - što su kolege prije nekoliko mjeseci ovdje i obećali.

Hvala biračima što su povjerenje dali HDZ-u - dodao je predsjednik Plenković.

Kontinuirano povjerenje

Kako je istaknuo Plenković, naše stranačke organizacije na terenu ponudile su najbolje kandidatkinje i kandidate i to je vidljivo na pobjedničkim rezultatima izbora:

- HDZ je ne samo u ovoj županiji, nego u svim županijama dala županijskim, gradskim i općinskim organizacijama da sugeriraju najbolje kandidate i kandidatkinje. A ovdje se pokazuje da imamo jedan kontinuitet povjerenja između stranke i većinskog dijela birača - što pokazuju i rezultati.

Projekt Slavonija

Govoreći o aktivnostima Vlade RH vezanim za gospodarski rast i razvoj, izdvojio je „Projekt Slavonija“.

- Vlada RH je tu da pomogne sve razvoje projekte u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske. Potrebna je kvalitetnija cestovna infrastruktura, zaštita od poplava odnosno cjelovito upravljanje vodama gdje su svi ranije imali problema. Tako će se uz razvoj poljoprivrede, poduzetništva i sprečavanje daljnjeg odlaska stanovništva i mladih iz Slavonije, nastojati napraviti iskorak.

Photo: 034portal.hr, pozeskidnevnik.hr