Prema praksi koju je sam uveo, nema događaja na koji ide diljem Lijepe Naše, a da predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković tu prigodu ne iskoristi i za stranačke aktivnosti. Tako se i u Šibeniku - nakon što je u Solarisu sudjelovao na konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ - sastao  sa Županijskom odborom HDZ-a Šibensko-kninske županije u proširenom sastavu (sa svim načelnicima i gradonačelnicima iz naših redova te predsjednicima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s tog područja).

Razvojni projekt Batižela (TEF)

- Ovdje HDZ ostvaruje odlične rezultate na lokalnim i nacionalnim izborima, a i velika je razina povjerenja građana prema županu Goranu Pauku i gradonačelniku Željku Buriću. Iskreno partnerstvo između naše Vlade i lokalne samouprave pokazuje se u rješavanju brojnih pitanja, na što su građani dugo čekali, kao primjerice projekt TEF-a, koji puno znači za budući razvoj grada - istaknuo je Plenković.

Vlada i Grad Šibenik, naime, zajednički preko razvojnog projekta Batižele aktiviraju imovinu na prostoru bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF). Prema gradskom GUP-u, na zemljištu vrijednom 350 milijuna kuna investitori bi izgradili stambeno-poslovno naselje s nizom kulturnih, obrazovnih i ugostiteljsko-turističkih sadržaja (s oko dvije tisuće ležajeva).

Zadovoljstvo našom Vladom

Nakon sastanka izjavu je dao i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević:

- Gradonačelnici, načelnici i ostali naši članovi iskazali su zadovoljstvo naporima koje Vlada ulaže u razvoj ove županije. Ovo je jedna od snažnijih organizacija HDZ-a i vrlo dobar partner u realizaciji svih razvojno-socijalni projekata. HDZ je stranka koja je proizišla iz naroda, koja živi za narod i radi sve projekte u interesu naroda i države.

PLENKOVIĆ I SA ZADARSKIM & LIČKO-SENJSKIM HDZ-om

Na putu iz Šibenika za Zagreb, kako bi dan bio maksimalno iskorišten, predsjednik Plenković sastat će se i sa županijskim odborima HDZ-a Zadarske i Ličko-senjske županije.

U Plenkovićevoj su pratnji politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik HDZ-a dr. sc. Davor Božinović i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.