Predsjednik Vlade i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je u Sisku u Hotelu Panonija - zajedno s ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić te ministrom državne imovine Goranom Marićem - sudjelovao na motivacijskom skupu HDZ-a gdje je dao snažnu potporu za pobjedu u drugom krugu našim kandidatima - za gradonačelnika Siska Franji Šabanu, za gradonačelnika Petrinje Mihaelu Juriću te za sisačko-moslavačkog župana Ivu Žiniću.

Potpora budućem županu Žiniću

Nakon što im je čestitao na izvrsnim rezultatima ostvarenim u prvom krugu lokalnih izbora, Plenković je naglasio da je HDZ i u ovom dijelu Hrvatske potvrdio da je najsnažnija i najodgovornija politička stranka.

- Posebno ovaj put želim dati podršku našem kandidatu za župana Ivi Žiniću, kojem je tek nekoliko stotina glasova nedostajalo da bude izabran u prvom krugu, što znači da uživa većinsku potporu građana. Zahvaljujući njima, nastavit će rad koji je angažirano vodio na čelu županije.

Pobjeda HDZ-a

Predsjednik Plenković je istaknuo da je HDZ pobjednik lokalnih izbora.

- U prvom krugu imamo šest župana, 43 gradonačelnika, veliki broj općinskih načelnika, imamo više od 40 posto svih županijskih vijećnika u županijskim skupštinama, a u drugom krugu ostvarit ćemo još bolje rezultate - imat ćemo preko 50 posto župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Ovakvim rezultatom želimo poručiti ostalim strankama da želimo stabilnost Hrvatske i nastavak gospodarskog razvoja i rasta. Poručujemo im: surađujmo na stabilnosti Hrvatske ili će biti novi izbori, a mi smo na njih spremni i pobijedit ćemo. Naš sadašnji rejting pokazuje da bi na novim izborima postigli još bolje rezultate nego na prošlim izborima, jer smo kao Vlada i stranka pokazali odvažnost i odgovornost za donošenje teških odluka i čuvanje stabilnosti Hrvatske.

Kvalitetni kandidati

Obraćajući se okupljenim članovima i simpatizerima, Plenković ih je pozvao da podrže sve naše kandidate koji ulaze u drugi krug lokalnih izbora.

- Stalo nam je do Siska, Petrinje i Kutine. Stalo nam je do Sisačko-moslavačke županije. Sisak i županija mogu računati na našu daljnju podršku i zato je bitno da na čelu županije, u najvećim gradovima - Sisku, Petrinji i Kutini - imamo sposobne, poštene i ugledne ljude kao što su Franjo Šaban u Sisku, Mihael Jurić u Petrinji i Zlatko Babić u Kutini, a da na čelu Sisačko-moslavačke županije imamo našeg uspješnog župana Ivu Žinića. Želimo da naš Franjo Šaban pobijedi u drugom krugu kako bi ubrzao gospodarski razvoj grada kao sjedišta županije, Sisku vratio status važnog središta hrvatskog gospodarstva, ostvario bolju prometnu povezanost grada sa Zagrebom i drugim dijelovima županije te zaustavio iseljavanje mladih. Očekujemo uspjeh i u Petrinji, gdje je naš Mihael Jurić ostvario također dobar rezultat.

Važni projekti

Za potporu je premijeru zahvalio župan Ivo Žinić, koji je napomenuo kako ta potpora nikad nije izostala. Budući je župan naglasio da se nakon odluke Vlade, sa sjednice održane u Sisku, već u petak potpisuje sporazum s Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama o izgradnji mosta preko rijeke Odre, te pristupne ceste autocesti Zagreb - Lekenik, a istodobno će početi sanacija Mosta Gromova u Sisku.