Trijumf HDZ-a u V. izbornoj jedinici - bila je tema konferencije za novinare Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su u Vinkovcima novi saborski zastupnici Dražen Milinković (2. s naše liste u toj jedinici), Ivan Penava (5.) i Mladen Karlić (7.) zahvalili biračima na ukazanom povjerenju, uz obećanje da će i realizirati sve ono što su najavljivali u predizbornoj kampanji.

Stevo Culej četvrti je pak izabrani zastupnik iz te županije, koji je s 14. mjesta na listi ušao u Hrvatski sabor zahvaljujući preferencijalnim glasovima.

Projekt Slavonija

- Mi smo jedini Županijski odbor koji ima četiri saborska zastupnika! Građani su prepoznali naš program gospodarskog rasta, otvaranja radnih mjesta, demografske obnove, društvene pravednosti i pravne sigurnosti. U kampanji smo, za razliku od nekih, ostali fokusirani na pitanja koja uistinu muče hrvatske građane, pa tako i sve ljude koji žele živjeti i ostati na ovim našim prostorima. Siguran sam da će predsjednik Andrej Plenković sa svojim znanjem i sposobnostima formirati stabilnu Vladu te aktivirati svoj Projekt Slavonija - istaknuo je Dražen Milinković, zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nas-projekt-slavonija-znaci-razvoj-poljoprivredne-proizvodnje-i-zaustavljanje

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vodit-cemo-drzavnicku-i-odgovornu-politiku-projekt-slavonija-znaci-jednaki-razvoj

U Vukovara 32 od 32!

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava s pravom se pohvalio povijesnim izbornim uspjehom u Gradu Heroju:

- Prvi put je HDZ u Gradu Vukovaru pobijedio na svim biračkim mjestima - na njih 32! Slavili smo u pojedinim četvrtima u kojima nismo nikad prije. Formula uspjeha? Naoko je jednostavna: sinergija Gradskog odbora HDZ-a predvođenog kolegom Damirom Barnom i izvršne vlasti, tj. gradske uprave. Nastavljamo sa zajedničkim, kvalitetnim radom za bolje sutra!

Afirmativna kampanja

I u Gradu na Bosutu su u HDZ-u prepoznali partnera za bolju budućnost - s još boljim rezultatom nego na prošlim parlamentarnim izborima. Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik:

- Kampanja je ponajviše zaslugom našeg predsjednika bila afirmativna, programska, europska, bez svađanja i omalovažavanja protivnika. Time smo dokazali svoju ozbiljnost, odgovornost, odvažnost i samopouzdanje. Čvrsto sam uvjeren sam da građane nećemo iznevjeriti!