Nazočnimase obratio nositelj liste za Skupštinu grada Zagreba Andrija Mikulić. U svomgovoru  istaknuo je kako je nastupilovrijeme za promjene u Gradu Zagrebu nakon 13 godina loše vladavine SDP-a.  Program HDZ-a za Grad Zagreb jamči uspješangospodarski oporavak, rast zapošljavanja i životnog standarda .

Unatočmedijskoj blokadi, raznoraznim anketama i nastojanjima da se obezvrijedi iomalovaži aktivnost HDZ građani će prepoznati prave vrijednosti, prave ljude ikvalitetan program. Naglasio je da će marljivo, strpljivo, nesebično i vrijednoraditi zastupajući interese svih građana Zagreb. 'Sada je pravi trenutak zato,  što pokazuju i rezultati izbora zaEuropski parlament', zaključio je Andrija Mikulić.

Program"5x5 za pet puta bolji Zagreb" Margareta Mađerić predstavila krozključne prioritete grad Zagreba. Nezaposlenost je trenutno najveći problem ugradu Zagrebu stoga rješavanje problema nezaposlenosti, pokretanje gospodarskograzvoja te osnivanje Fonda za nezaposlene i participacija u zapošljavanjupredstavljaju apsolutni prioritet.

Potrebnoje pokrenuti restrukturiranje i reorganizaciju Holdinga u cjelini, a potom isvih njegovih dijelova uključujući i ZET. Umanjiti cijenu ZET-ovog pokaza svim učenicima i studentima, uvestisat vremena besplatne vožnje ZET-om te uvesti zonsku kartu .

Zbogneučinkovitog rada dosadašnje vlasti u gradu Zagrebu potrebno je smanjitigradski prirez  s 18% na 12%.

Komunalnidoprinos za bespravno sagrađene objekte smanjiti po zonama te se uvesti odgoduplaćanja na rok od 10 godina. Decentralizacijom i uvođenjem e-uprave omogućitijednak razvoj svih dijelova grada.

Paketobiteljskih mjera predviđa osnivanje Gradskog ureda za umirovljenike. Mjeramaobuhvaća odgovarajuće programe dnevnih boravaka s različitim edukativnim izabavnim sadržajima. Program predviđa izgradnju dva nova Doma umirovljenika.

Obiteljskamjera obuhvaća provođenje revizije gradskih stanova koja omogućava smještanjesvih socijalno ugroženih kategorija naših građana u gradske stanove i osnivanjeGradskog ureda za obitelj. Program preuzima odgovornost za branitelje i njihoveobitelji osnivanjem Memorijalnog centra hrvatskih branitelja grada Zagreba injihovo uključivanje u gospodarski život našega grada.

Izgradskog proračuna obrtništvo u prvoj godini poticati s dodatnih 80 mil.kn.Dati u najam prazne gradske prostore u središtu grada obrtnicima i tradicionalnimzanimanjima za simboličnu naknadu u iznosu od 1,00 kn te smanjiti financijskaopterećenja i razvija sustav informiranja za potrebe poduzetnika i obrtnika.

Obiteljskimpoljoprivrednim gospodarstvima s područja grada Zagreba, omogućiti plasman proizvodana Zagrebačkim tržnicama te u ustanove u vlasništvu grada. Pustiti u prometSljemensku žičaru, financiranjem iz EU fondova.

Vizijagrada Zagreba  je grad Zagreb kao pravieuropski grad; prepoznatljivo turističko odredište, prepoznatljiv kulturni isportski centar ovoga dijela Europe. Europski Zagreb koji zaslužuje kvalitetno gospodarenje otpadom, zaštituokoliša i energetsku politiku sukladno europskim standardima.

PitanjeJakuševca riješiti kroz  pronalazak novelokacije i obnovu pregovora sa Zagrebačkom županijom. Uvest cjelovit i moderansustav gospodarenja otpadom po uzoru na većinu europskih metropola kamo našZagreb i pripada.