Jutros u 8 sati, na četrdesetak birališta, započeli su po principu jedan čovjek jedan glas izbori za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.

8.498 članica i članova naše stranke u Ličko-senjskoj županiji mogu pristupiti glasovanju danas do 19 sati, a rezultat izbora trebao bi biti poznat kasno večeras, čim se prebroje glasački listići.

Prvi put nakon 17 godina Milinović nije bio jedini

Marijan Kustić jedini je kandidat nakon što je Milinović (samo)isključen iz HDZ-a budući da je višekratno kršio Statut HDZ-a te nanosio političku štetu našoj stranci.

A zašto je svjesno izvodio sav taj silni cirkus? Isključivo iz razloga jer se nije mogao pomiriti s činjenicom da prvi put nakon 17 (sedamnaest!) godina nije bio jedini kandidat za prvog čovjeka ličko-senjskog HDZ-a.

Po pobjedu u svim gradovima i općinama

Predstavljajući u Gospiću izborni program, Kustić je istaknuo svoj glavni cilj kao budućeg predsjednika - da HDZ u Lici vrati već prilično načeto povjerenje građana i da na idućim lokalnim izborima pobijedimo, kao nekoć, u svim gradovima i općinama na području Županije!

- Pod već potrošenim Milinovićem smo izgubili tri od četiri grada i četiri od osam općina. Pobijediti sa starim vodstvom na idućim izborima - bila bi to nemoguća misija! HDZ i Ličko-senjska županija mogu i više i bolje od ovog što sada imamo! Umjesto da se pojedinac grčevito bori i troši silnu energiju za opstanak svoje samovlasti, moramo se zajedno, uvažavajući jedne druge, posvetiti projektima, otvaranju novih radnih mjesta, moramo gledati kako zadržati mlade u županiji!

Prijetnje nas neće pokolebati!

Kustić je pozvao sve članove stranke da izađu na izbore i iskažu zajedništvo.

- Znamo da vas nazivaju, da vam prijete, odgovaraju od glasovanja. Nećemo pokleknuti, nitko nas neće pokolebati u namjeri da vratimo lički HDZ na pobjednički put! Dosta je bilo političkih podmetanja i prijetnji, dosta je bilo toga da nas dijele na vaše i naše!

Milinovićevi ćorci & neukusno svojatanje Tuđmana

Dolazak ministara Gorana Marića i Milana Kujundžića na predstavljanje Kustićeva programa bio je jasan odgovor i njih osobno i naše stranke na Milinovićeve pokušaje manipulacije da su njih dvojica tobože "maknuti sa strane" pod novim vodstvom HDZ-a.

A što se tiče Milinovićeva neukusnog svojatanja Domovinskog rata i Franje Tuđmana, on licemjerno prešućuje da su Kustiću još prije, dok je bio njegov protukandidat, podršku došli pružiti predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i dvojica Tuđmanovih generala -Tomo Medved i Miljenko Filipović.

KAPULICA: S Plenkovićem dobili Split i Osječko-baranjsku županiju, a s Milinovićem izgubili Gospić i Plitvička Jezera!

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica u svom je govoru na predstavljanju Kustićeva programa naglasio da od 1990. lički HDZ pridonosi stranačkim pobjedama, ali to nisu bili uspjesi pojedinaca ili pojedinog ogranka, nego uspjesi cijele stranke te svih naših vrijednih članica i članova:

- HDZ je na zadnjim lokalnim izborima pobijedio u 41 općini i 11 gradova gdje dotad nije bio na vlasti. I Metković smo preuzeli od Mosta! Nažalost, u Ličko-senjskoj županiji nema novih pobjeda, ali ima puno gubitaka. Dok smo s Plenkovićem dobili Osječku-baranjsku županiju, Grad Split i udvostručili rezultate u mnogim krajevima Lijepe Naše, s Milinovićem smo izgubili Gospić, Otočac, Plitvička Jezera - prirodna uporišta HDZ-a!