Obljetnicisu nazočili čelnici HDZ-a, kao i koalicijskih stranaka. Tako su mještane općineZdenci pozdravili predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije JosipĐakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i kandidat za župana Tomislav Tolušić,predsjednica HSS-a VPŽ Ana-Marija Petin, kao i kandidatkinja za zamjenicužupana koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, Sanja Bošnjak.

Predstavljenisu i kandidati koalicije HDZ-HSS-SU za Općinsko vijeće Zdenaca. Oni su: GoranStošić, Saša Boljkovac, Vlado Pejić, Kristina Zvonarić, Zdravko Pačalat,Miroslav Mitrović, Josip Bušljeta, Danijel Jurlina, Vidica Kovačević, ZdenkoInhof, Tomislav Durmić.

Na početkuse skupu obratio Tomislav Durmić, kandidat za načelnika Općine Zdenci koalicijeHDZ-HSS-SU, na predstojećim izborima, koji je predstavio program i vizijurješavanja svih egzistencijalnih problema cijele općine. Posljednjih 12 godina,načelnik općine je svoje interese stavljao u prvi plan. Rezultat takve politikeje smanjen razvoj ostalih naselja u općini, izuzev Zdenaca. Nema razvoja, nemaulaganja, nema investicija. Nema nikakve brige o mladima u Zdencima kao istarima i bolesnima, socijalno ugroženima. Želimo kvalitetan život za svežitelje naše općine, a ne samo pojedinaca.

Potom se jenazočnima obratila kandidatkinja za zamjenicu župana Sanja Mađaš Bošnjak kojaje istaknula kako na području općine komunalna infrastruktura je stara ilidotrajala. Ovdje još uvijek sva sela nemaju pitku vodu. Danas u Zdencima nitkone brine za mlade. Sve se to može ponuditi kroz europske fondove, no mora seinteresirati za njih. Dosadašnji načelnik, niti jednom me nije pitao ništa uvezi EU projekata kako bi se dobila sredstva i pomoglo ovoj sredini. CijelaOpćina Zdenci, svako njeno naselje, zaslužila je bolje sutra i zato na lokalnimizborima birajete ekipu koja će vam to napraviti.

Obraćajućise nazočnima, predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-MarijaPetin, istaknula je da HDZ i HSS su zajedno izašli na izbore 2009. godine ipobijedili. Došlo je vrijeme da se to dogodi i u Zdencima. Zdenci su spremni zapromjene. Dosta je bilo autokratskog ponašanja dosadašnjeg načelnika, koji jepreko leđa HSS-a došao do tog mjesta, a sada pljuje i omalovažava isti taj HSSkoji mu je sve to dao. Prolazi vrijeme Mate Barukčića, njegove bahatosti iarogancije. Vrijeme je za Tomislava Durmića i Zdenka Inhofa. Poljoprivreda iselo je na koljenima. Ova Vlada je "seljaka bacila na koljena", ahrvatski narod na ruralnim područjima je na rubu opstanka.

DopredsjednikHDZ-a Virovitičko-podravske županije, aktualni župan i kandidat koalicijeHDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za župana, Tomislav Tolušić naglasio je kako se ne želida Općina Zdenci bude jedina općina u našoj županiji koja nije dobila nitijedan jedini euro iz EU fondova. Ne nasjedajte na krive informacije. MatoBarukčić govori da je on dogovorio kanalizaciju za vaše mjesto. Dogovorili suje Josip Đakić, Tomislav Tolušić i Zdravko Dijaković. Barukčić vas je lagao.Mladima su danas uzor Virovitica, Orahovica, Našice. Zašto nisu Zdenci? Kako ćebiti kada se ovdje ništa ne nudi mladima. Želimo da mladi ovdje ostanu, daovdje zaživi vrtić, dom za stare i nemoćne. Želimo sve to financirati. Nitko nemože reći za Tomislav Durmića da je nepošten ili da je lopov. Ne može kad tonije i nije takav. Ovoj općini treba upravo takav čovjek kako bi u budućnosti,mladi ljudi ovdje ostajali, a ne odlazili.

Čestitajućiutemeljiteljima 23 obljetnicu HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičćko-podravskežupanije, Josip Đakić je kazao kako nesmijemo dozvoliti, da netko tko je izdaointerese svoje stranke, koalicije, svoga naroda bude ponovno biran. Želimopromjene u Zdencima. Želimo mladost na čelu općine, a ne ljude koji su radiliisključivo za svoj, privatni interes. Pobijedit ćemo u Zdencima i u Županiji, usvakom gradu i općini, isto onako kako smo pobijedili na izborima za EUparlament. Svu energije usmjerit ćemo prema gospodarskom razvoju, jer bez njeganeće biti boljeg sutra. (www.hdz-vpz.hr)