Na skupu supredstavljeni i kandidati za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravskužupaniju predvođeni Josipom Đakićem, kao i kandidati koalicije HDZ-HSLS zaOpćinsko vijeće Čađavice predvođeni kandidatom za načelnika općine MirkomRončevićem.

MirkoRončević je govorio u uvodu predizbornog skupa naglasivši kako je ugodnoiznenađen odazivom na predizborni skup. Potom je prezentiran petnaestominutnifilm o svim uspjesima na području općine Čađavica nakon čijeg prikazivanja sunazočni aplauzom pozdravili sve uspjehe koji su se mogli vidjeti.

- Unatočrecesiji nismo odustajali od ulaganja kako bi naši mještani imali bolji život.Prioritet nam je ulaganja u gospodarstvo i poduzetništvo. Spremno očekujemoeuropske fondove kako bi s projektima, u suradnji s VIDRA-om Agencijom zaregionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, nadalje radili na razvojucijele Općine Čađavica. Stoga nemojte eksperimentirati s izborom jer mi vasnikada nismo iznevjerili.- rekao je Rončević.

Potom senazočnima obratila Sanja Bošnjak, kandidatkinja za zamjenicu županaVirovitičko-podravske županije.

- Novca izEU fondova će biti za svaku ideju i zato smo spremni za ono što nam slijedi.Vaš sadašnji i budući načelnik, Mirko Rončević dolazio je i dolazi u VIDRA-u snovim idejama kako bi se što bolje živjelo na području Čađavice. EU će namnakon ulaska davati sredstva za samozapošljavanje, ali i budućim poduzetnicimaolakšati poduzetnički put. Pred nama je lijepa budućnost. Zaokružite 1. i 4. naopćinskoj listi, te župana Tolušića i Županijsku listu koalicijeHDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ kako bi nam europska budućnost u Europskoj uniji bilašto bolja.

Nazočnimase obratio i županijski predsjednik HSLS-a Miroslav Venus.

-Pogledajte ovih pet stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, koja je to sinergija,koalicijski potencijal koji će 19. svibnja biti iskazan zajedničkom voljom ipobjedom. Zajedničko nam je da smo naše svjetonazore staviti u drugi plan, akao pet prstiju jedne ruke koja se pretvara u šaku, doći ćemo do pobjede.Jedino nam je važna dobrobit žitelja općine Čađavica i Virovitičko-podravskežupanije. Vi ste to znali i do sada, znat ćete i 19. svibnja.

Obraćajućise nazočnima, Tomislav Tolušić, sadašnji i budući župan je istaknuo.

- Hvala vamna potpori koju ste nam dali. Ja sam došao podnijeti račun i to nije račun bezkrčmara. Sve je plaćeno. Izgradili smo 30 novih škola, pet sportskih dvorana,kilometre kanalizacije, vodovoda, stotine kilometara cesta, dječje vrtiće... Toje ono s čime ja, čista srca, dolazim pred vas. I u novom mandatu ćemo voditibrigu o svakoj našoj općini, svakom naselju. Rješavat ćemo vaše probleme ilićemo ih pokušati rješavati. Što god smo mogli napraviti mi smo napravili i takoće biti i nadalje. Bit ćemo uz vas kao što ste vi bili uz nas sve ove godine izajedno ćemo kročiti do pobjede.

JosipĐakić, nositelj liste koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Županijskuskupštinu, obraćajući se mnoštvu mještana općine Čađavica je kazao:

- Pred namaje politička bitka u kojoj želimo pobijediti još jače i uvjerljivije nego je tobilo do sata. Onima koji ne znaju voditi Hrvatsku i koju je vode u propast,trebamo na ovim lokalnim izborima kazati da ih je dosta na političkoj sceni. Miništa ne skrivamo i ničega se ne bojimo. Pobjeda na izborima, ne samo ovdje uČađavici, za mene je neupitna. Ostale političke opcije, sve skupa, ovdje uČađavici, neće skupiti niti jednu četvrtinu onoga što će dobiti Mirko Rončević.Očekujem i pobjedu u prvom krugu župana Tolušića i njegovih zamjenika. Mi smosnaga koja će poručiti državnom nivou, ljevici koja nije niti socijalna, nitiradnička niti narodna, koja ne zna niti umije upravljati državom, niti jeizvući iz krize da ih je bilo dosta. Potrebni su prijevremeni izbori, jerSDP-ova koalicija, nije pokazala niti jedan pozitivan rezultat. Stavili su vamna leđa poreze, povećali cijenu struje, plina, cestarine, podigli PDV.

Sve su tostaviti na leđa poljoprivrednika i seljaka kojima je SDP-ova koalicija stavilaomču oko vrata. Zbog svega toga, ravnomjerno ćemo razvijati svako naše mjesto,učiniti da ova županija bude još bolja i razvijenija. Iako nas svrstavaju u redmalih županija, u proteklom vremenu smo, kako piše Forbes – najbolji.

Imamo najmlađeg i najboljeg župana u Hrvatskoj, Tomislava Tolušića. SDP-ovakoalicija radi protiv naroda. Zaustavili su radove na brzoj cesti od Vrbovca doVirovitice je već trebala biti otvorena. Ovakvu vlast na državnoj razini netrebamo. Na razvoju školstva nisu učinili niti jedan pozitivan korak. Uškolskim prostorima se po njihovoj odluci ne smiju održavati politički skupovi.To je kao za vrijeme Informbiroa, zabrane, progoni isljeđivanja i zatvor.
To su naučili, ali to im nećemo dozvoliti. Ne želimo lijevu koaliciju. Takovinam ne trebaju. Ni u Čađavici niti u bilo kojem mjestu Virovitičko-podravskežupanije, jer nas takva koalicija vodi u ponor.

Skupu suinače, između ostalih nazočili i predsjednica HSS-a Virovitičko-podravskežupanije Ana Marija Petin, koordinator HSP dr. Ante Starčević za VPŽ MatoBubaš, predstavnici Bloka umirovljenici zajedno… (www.hdz-vpz.com)