Dinko Beaković HDZ - ov kandidat za župana Primorsko - goranske županije zahvalio se na pruženoj prilici da bude kandidat za župana i rekao da će tu ulogu odraditi od srca. Naglasio je kako je to jedan novi izazov za njega i da ga ljudi vjerni HDZ - u motiviraju te mu daju volju i želju da se bori na pravi način. Situacija u županiji je katastrofična, a grad Rijeka je u crvenom minusu, kazao je Beaković. Apelirao je na sve prisutne da izađu na izbore i podrže njega i Hrvoja Burića.

Majda Burić, kandidatkinja za zamjenicu župana Primorsko – goranske županije naglasila je da ništa nije tako crveno da ne bi moglo postati plavo. Naš program ima posebne odrednice i želimo županiju vratiti na prvo mjesto, rekla je Burić.

Goran Mufić (HSS) kandidat za zamjenik gradonačelnika grada Rijeke naglasio je kako mu je drago što je u koaliciji s HDZ - om i HSP - om AS. Smatra da su to tri najhrvatskije stranke te je istaknuo kako je siguran u pobjedu.
Dobrica Rončević, kandidat za zamjenik gradonačelnika grada Rijeke i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja za početak je rekao da se nada da će uspjeti opravdati dano mu povjerenje. Mi smo koalicija koja se bazira na zajedničkim vrijednostima i usmjereni smo ka istom cilju, rekao je Rončević. Naglasio je kako na razini Primorsko - goranske županije planiraju osnovati Ured za branitelje.

HDZ - ov kandidat za gradonačelnika grada Rijeke, Hrvoje Burić naglasio je da mu je drago da je u koaliciji sa HSS - om i HSP - om Ante Starčević. Dao je do znanja da su pojedine ankete namještene i da su pojedini mediji izmanipulirani te je istaknuo kako smatra da će ući u drugi krug lokalnih izbora. Pred nama je zadatak da izađemo na izbore i pobijedimo, kazao je Burić.
Molim Vas da stavimo stranku iznad nas, damo sve što možemo i kažemo SDP - u: ''Dosta je!', kazao je Burić. Pozvao je sve građane da izađu na predstojeće izbore i pokažu jačinu HDZ-a.