Ivan Penava obranio je mandat gradonačelnika Vukovara u prvom krugu lokalnih izbora - i to s fascinantnih 61,72 posto! Tim je povodom naš Ivan sinoć gostovao u Dnevniku 3 HTV-a. Naglasio je da se raduje pobjedi, ali da je pred njim, njegovim timom i vukovarskim HDZ-om još puno posla:

Pred nama svima su četiri godine u kojima ćemo još jednom dati sve od sebe kako bi od našega voljenog grada napravili još bolju sredinu nego što to već jest. Pobjeda u 1. krugu plod je našega predanog rada za boljitak svih Vukovarki i Vukovaraca. Interese građana uvijek smo stavljali i stavljat ćemo u prvi plan. Sretni smo što imamo privilegiju živjeti u ovom gradu - koji ćemo učiniti prosperitetnim i gospodarski snažnim kakav je bio prije velikosrpske agresije! Snaga počiva u nama!

Trajna briga za Grad Heroj

Vukovar više nije grad kojeg se Hrvatska sjeća samo o obljetnicama, zaključio je Penava, zahvalivši našoj, HDZ-ovoj Vladi što je redovitu, 4. sjednicu održala 17. studenog prošle godine upravo u Gradu Heroju i donijela niz odluka kojima je konkretno pomogla Vukovaru.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/konkretna-i-snazna-potpora-vukovaru-vise-od-60-milijuna-kuna

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/velike-su-emocije-pomoci-vukovaru-nasa-je-trajna-moralna-i-politicka-obaveza

Gostovanje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave na HTV-u možete u cijelosti pogledati na sljedećem linku:

http://vijesti.hrt.hr/389262/penava-cilj-nam-je-grad-uciniti-snaznim-kakav-je-bio-prije-rata

VUKOVAR DOBIVA ZAMJENIKA ŽUPANA!

Grad Heroj će u 2. krugu lokalnih izbora 4. lipnja - uopće ne sumnjamo - dobiti i zamjenika vukovarsko-srijemskog župana. Riječ je o financijskom ekspertu Damiru Barni, predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a - pod čijim vodstvom naša stranka niže pobjedu za pobjedom u Vukovaru.

U 1. krugu izbora za vukovarsko-srijemskog župana našem Boži Galiću - kandidatu koalicije HDZ-HSS-HKS-HSU-BUZ - „za dlaku“ je izmakla pobjeda. Osvojio je 47.30% glasova, a za njim daleko zaostaje kandidat grupe građana Tomislav Panenić s 25.26 posto.