Nad policijom se provodi orkestrirani pritisak jer profesionalno i u skladu sa zakonom štiti nepovredivost naše granice i sigurnost hrvatskih građana! - poručio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Splita i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

„Neutješni tata iz Sirije“

Dobar primjer te difamacijske kampanje - nastavio je Škorić - jest munjevito medijsko eksponiranje i prihvaćanje bez ikakve zadrške priče o „zdvojnom i nesretnom“ Sirijcu kojeg je tobože „policija razdvojila od petogodišnje kćerkice“. Ali „neutješni tata“ ubrzo je pobjegao iz azila u Zagrebu, a otkrilo se i da je prije ulaska u Hrvatsku taj isti Sirijac zatražio azil i u Crnoj Gori i u BiH, ali tada u njegovom društvu nije bilo nikakve djevojčice.

https://www.vecernji.hr/vijesti/sirijac-koji-traga-za-kceri-nestao-iz-azila-u-zagrebu-1272793 - www.vecernji.hr

Orkestrirani pritisak na policiju

- Više se ne bi smjele ponavljati takve „tužne priče“, kojima se orkestriranim pritiskom neprovjereno i unaprijed ocrnjuje rad nadležnih državnih službi te im se tako dodatno otežava obavljanje krajnje odgovornih zadaća. Suosjećanje i solidarnost nas čini ljudima, ali to ne smije isključivati osjećaj odgovornosti spram istine. Građani očekuju da hrvatska policija štiti njihovu sigurnost i granice, a to neće promijeniti ni ovakve maliciozne „priče“ ni redovito lijepljenje etiketa poput one o „orbanizmu“ i sličnog - zaključio je Škorić.