Vodstva županijskih splitsko-dalmatinskih i splitskihorganizacija HDZ-a, HČSP-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HSLS-a, Blokaumirovljenika zajedno (BUZ) i Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) te nezavisnagradska vijećnica Ljubica Vrdoljak danas su potpisali Sporazum o zajedničkomizlasku na lokalne izbore u toj županiji i Splitu.

Novouspostavljena koalicija podupire HDZ-ova kandidataza župana Zlatka Ževrnju, kao i kandidaturu HDZ-ovca Vjekoslava Ivaniševića zasplitskog gradonačelnika.

- Kao što smo i govorili, okupili smo demokršćansku,narodnjačku i domoljubnu opciju koja će pobijediti i koja će raditi na dobrobitgrađana - kazao je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

U ime Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) javnosti seobratio Goran Dodig kazavši da se radi o koaliciji odgovornosti, nepolitičke trgovine, te kako nećemo tražiti alibi u stanju koje zatečemo, iakoje Županija dobro vođena.

Predsjednica županijskog HSLS-a Anita Šimac Rakoistaknula je kako je za liberale "ovo vrijeme ljudi", bez političkihpodjela. "Nikad kao liberali nismo imali poteškoća s forsiranim podjelamana 'crne' i 'crvene' i smatramo da je takva podjela dijelom odgovorna zasituaciju u državi", rekla je Šimac Rako.

Nezavisna vijećnica u splitskom Gradskom vijećuLjubica Vrdoljak istaknula je kako je ovom koalicijom HDZ u Splitu "poprvi puta uspio okupiti ljude koji razmišljaju državotvorno i ne gledaju uskestranačke i osobne interese", ističući kako su rezultati u Splitu uvijekbili preteča državnih izbora.

Ivica Đovani Vladava, predsjednik splitskog odboraHSP-a dr. Ante Starčević, kazao je kako je u ovom trenutku neophodna koalicijadesnice i ujedinjavanje pravaštva.

U ime Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) LukaPodrug je također pozdravio ujedinjenje desnice.

- Političke razlike među nama možda postoje, ali uljudskom smislu svi smo isti. Oni koji danas nisu s nama očito imaju drugeciljeve - ustvrdio je Podrug ujedinjenje, kako je nazvana, domoljubne opcije.

HDZ-a Ante Sanader zaključio je potpisivanjesporazuma  da idu u skladu s pjesmom kaštelanske klapi Cambi. - Do pobjede!

Potpisnici sporazuma istaknuli sukako ovom koalicijom žele pridonijeti jačanju "državotvorne domoljubneopcije" koja, poručili su, ima ambiciju preuzeti vlast i na raziniHrvatske na parlamentarnim izborima sljedeće godine.