Koalicijski sporazum na županijskoj razini potpisali su predsjednik Županijskogodbora HDZ-a dr. Davorin Bubalovići predsjednik Županijskog vijeća HSP AS IvanZadravec uz nazočnost kandidata HDZ-a za župana Osječko-baranjskežupanije Gorana Ivanovića.

Koalicijski sporazum na razini grada Osijeka potpisali su predsjednik GO HDZOsijek Damir Kramarić,predsjednik podružnice HSP AS OsijekGordan Matković i predsjednik GO SU Osijek Dragutin Medvidović uz nazočnost kandidata HDZ-a za gradonačelnikagrada Osijeka dr. Dražena Vidovića.

Gosti koji su nazočili potpisivanju navedenih koalicijskih sporazuma su:predsjednica HSP AS Ruža Tomašić,glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić,zamjenik predsjednice HSP AS Ivan Tepeš,predsjednik Glavnog stana HSP AS DenisBevanda te članica Predsjedništva HSP AS Kristina Čuljak.

PredsjednikŽupanijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, dr. Davorin Bubalović,pozvao je sve birače da ukažu svoje povjerenje koaliciji HDZ i HSP AS jer je tapolitička opcija jedina koja će usmjeriti Osječko-baranjsku županiju ka putugospodarskog i društvenog oporavka.

RužaTomašić, predsjednica HSP AS istaknula je da se koalicija HDZ i HSP AS  pokazala kao dobitna kombinacija na izborimaza Europski parlament te da će tako biti i na lokalnim izborima. Naglasila jeda je krajnje vrijeme da nešto sami učinimo za dobrobit naših mladih uOsječko-baranjskoj županiji.

Kandidat zažupana, Goran Ivanović, zahvalio se gospođi Ruži Tomašić na podršci njegovekandidature i najavio da je sa tom potporom pobjeda na lokalnim izborimaneizbježna, a time i konačni oporavak Osječko-baranjske županije.

PredsjednikŽupanijskog vijeća HSP AS Ivan Zadravec rekao je kako ta koalicija nijeosnovana radi podjele plijena i zapošljavanja svojih ljudi, nego da građanimaSlavonije i Baranje pokaže da se može bolje.

Predsjednikosječke podružnice te stranke Gordan Matković izjavio je kako povlači svojukandidaturu za osječkoga gradonačelnika, a sve one koji su sudjelovali upripremi njegove kandidature da glasuju za zajedničkoga koalicijskog kandidataDražena Vidovića iz HDZ-a.

Predsjednikosječkoga HDZ-a Damir Kramarić rekao je kako se osnutkom te koalicije mijenjaodnos snaga u Osijeku, koji jamči da se više nikada neće ponoviti višegodišnjavlast HDSSB-a kojoj je privatni interes bio važniji od interesa grada igrađana.

Ocijenio jekako nema razlike između HDSSB-ove vlasti u Osijeku i SDP-ove u Zagrebu jernisu na visini zadatka, nemaju rezultate ni odgovore, ali imaju bahatost, inati nepotizam. Kramarić smatra kako je, s obzirom na dosadašnju promašenupolitiku HDSSB-a, "glas za HDSSB glas za SDP". Predsjednik osječkepodružnice SU Dragutin Medvidović rekao je da su koaliciji pristupili kako bizajedno pokušali poboljšati standard teško ugrožene populacija umirovljenika istarijih osoba.