Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Čačinaca koje je predvodio Tomislav Tomić, kao nositelj liste, te Mirko Mališ, kao kandidat za načelnika, te njegov zamjenik Alen Jurenac. 

U uvodu predstavljanja, nazočni su mogli vidjeti promotivni film u kojem su viđene samo neke od investicija realiziranih na području Općine Čačinci: izgradnja vodovodne mreže u Paušincima, asfaltiranje ceste Brezovljani Vojlovički – Rajino Polje, modernizacija javne rasvjete, dokumentacija za Poduzetničku zonu „Boćine“, izgradnju nove Sportske dvorane, započete radove na akumulacijskom jezeru Seginac, izgrađenu upravnu zgradu Šumarije Čačinci, mnogobrojne infrastrukturne projekte, od, vodovoda, kanalizacije, ali i prirodne ljepote kojima je okružena Općina Čačinci.

Nakon promotivnog filma, nazočnima se obratio, današnji i budući načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Ponosan sam što vas mogu pozdraviti u općini koja vodi brigu o svim mještanima, općina koja je po nezavisnom istraživanju, najisplativija općina u Hrvatskoj. Dame i gospodo, 19. svibnja odgovor je u vašim rukama, hoćemo li izabrati one koji ne znaju, koji su nesposobni, ili one koji znaju i mogu. HDZ je svih ovih godina do sada dokazao i kako zna i kako može, kazao je Mališ.

Potom se je nazočnima obratila predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-Marija Petin.

Mi smo svoj put odredili prije četiri godine, kada smo se odlučili za koaliciju s HDZ-om. Zajedno smo stvarali i radili za dobrobit stanovnika Virovitičko-podravske županije. Sufinancirali smo poljoprivrednu proizvodnju, educirali smo poljoprivrednike, stvarali sustave za navodnjavanje. Sve to radili smo kako bi zaštitili selo i seljaka, obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mi smo uvijek bili tu zbog vas, biti ćemo i nadalje, a ne kao oni koji vas Zakonom o poljoprivrednom zemljištu žele pretvoriti u najamne radnike, oni koji ne mare za seljaka i njegove potrebe već potiču velike igrače. Zato, 19. svibnja glasujte za veliku koaliciju, HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ, istaknula je Petin.

Sanja Bošnjak, kandidatkinja za zamjenika župana i ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije govorila je o europskim projektima.

Osobita mi je čast i zadovoljstvo biti tu zbog vas, vas koji ste godinama stvarali i radili za bolji život Čačinčana. Vaš načelnik pripremio je i projekte, kada uskoro uđemo u Europsku uniju, ti projekti budu spremni za povlačenje sredstava.

Ova općina s vašim današnjim i budućim načelnikom, ima viziju daljnjeg razvoja. Oni su se dokazali kako znaju i mogu i zato i nadalje birajte uspješne i kvalitetne ljude koji su vas vodili i do sada, kazala je Bošnjak.

Pozdravljen gromoglasnim pljeskom nazočnih, na skupu je govorio kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Zahvaljujem vam jer već 23 godine vodite ovu općinu u ispravnom smjeru. Malo je ovakvih općina u RH, vjerojatno zato jer u kontinuitetu nemaju Hrvatsku demokratsku zajednicu. Svih onih 51 milijun kuna za projekte na ovoj općini, za komunalnu infrastrukturu, podizanje obrazovnog standarda, napravio je i zaslužan je HDZ, kazao je Tolušić.

Sve što je napravljeno ovdje, zasluga je “ekipe“ koja vodi ovu općinu. Imate mladi tim koja je i do sada puno radio, a uz potporu iskusnog Tomislava Tomića, te mlade i već dokazane Mirka Mališa i Alena Jurenca, ovdje u Čačincima, toj ekipi ništa nije i neće biti teško. Ako ste gledali film, vidjeli ste ministre, predsjednike Hrvatskog sabora, saborske zastupnike... Iz koje stranke su oni bili? Iz HDZ. U  posljednjih godinu i pol dana nitko se od SDP-ovaca nije sjetio doći u Čačince. Oni nemaju pojma što rade, lijeni su i nesposobni. Ne želim da takvi budu blizu ove županije i općine, istaknuo je Tolušić.

Na kraju velikog skupa u Čačincima obratio se je saborski zastupnik i nositelj liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.

Došli smo dati potporu vašem načelniku, današnjem i budućem koji će trijumfalno slaviti. Uvijek smo u Čačincima dobivali podršku naših birača, tako će biti i ovaj put. Stvorili smo moćnu koaliciju koja uz sebe ima snagu zajedništva. U Županijskoj skupštini očekujemo od 23 do 25 vijećnika. Ankete nam daju veliku prednost, no mi očekujemo još 10 posto bolji rezultat. Očekujemo pobjedu koja će nama, ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji, biti slasna i draga svima nama, kazao je Đakić.

Danas slušam neke čelnike SDP-a u Virovitici. Kažu oni kako ne trebaju mijenjati smjer, po njima je narod taj koji treba mijenjati smjer kretanja. Kod njih nema zdravog razuma. Predsjednik RH koji je položio zakletvu da će čuvati interese Hrvatske, nije se kritički osvrnuo na teškoće hrvatskog naroda. Bio je dužan reći, ova Vlada ne ide dobrim smjerom, ova Vlada je stvorila milijun i pol sirotinje, ona katastrofalno vodi državu, napomenuo je Đakić.

Oni ne znaju, nesposobni su i greške koje rade vode nas u propast. Srbija izlazi iz krize, a mi ne. Zašto? Zato što su na čelu državnih poduzeća nesposobni ljudi. HEP je danas u gubicima, a zamislite, struju su nam povisili 55 posto. Državnim službenicima su smanjili, a sebi su povećali plaće. Poskupljenje struje, plina, autoceste… Ovršuju i ono što ne bi smjeli, poticaje koji su striktno namjenski… Nedavno je i 3.000 roditelja ostalo bez dječjeg doplatka jer su im ovrhama uzeli te novce. Zamislite kakva je to socijalna osjetljivost te Vlade. Ono što smo obećavali tu u Čačincima, kao i u Županiji, ostvarili smo. Da su oni napravili brzu cestu do Bjelovara, tada bi imali 1.500 više zaposlenih. Da su napravili projekt Kapinci – Vaška, koji je već morao biti gotov i tamo bi ljudi radili. No, oni su stopirali taj projekt, pa ga ove godine ponovno otvorili. Koliko su nesposobni, kazuje i činjenica, da njihov SDP-ov čelnik, u Novoj Bukovici nije uspio zadržati zdravstvenu ambulantu za svoje mještane, već su zbog neplaćanja režija, tu ambulantu izgubili – zaključio Đakić.