Mještani općine Nova Bukovica, pozdravili su kandidate, kao i nositelja liste za Županijsku skupštinu saborskog zastupnika Josipa Đakića, te kandidata za župana Tomislava Tolušića i njegove zamjenike Sanju Bošnjak i Zdravka Dijakovića. Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Nova Bukovica, kandidat za načelnika Željko Vencl i njegov zamjenik Antun Kojić.

Na početku skupa, kojim je obilježena i 23. obljetnica postojanja HDZ u Novoj Bukovici, nazočnima se obratio, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i budući načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl.

Podsjetimo se da je 14. travnja 1990. godine, hrabra skupina domoljuba, osnovala HDZ. U to vrijeme trebalo je hrabrosti za to, jer su sebe i svoje obitelji izložili velikoj pogibelji i na tome im neizmjerno hvala, kazao je Vencl.

Upoznat sam sa svim problemima i nedostacima na području općine jer danas smo svjedoci konstantnog nazadovanja u odnosu na ostale općine. Upozoravali smo na loše poteze lokalne vlasti, no nisu nas željeli slušati. Zbog toga smo najnerazvijenija općina u županiji i jedina koja nema poduzetničke zone, kazao je Vencl.

Zatvorena nam je ambulanta, pa danas stanovnici Nove Bukovice kod liječnika moraju u Mikleuš, a po lijekove u Slatinu. U razgovoru sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, županom Tomislavom Tolušićem i ravnateljicom VIDRA-e Sanjom Bošnjak, osigurana su sredstva od 73.000 kuna za novu zdravstvenu ambulantu i na tome im mnogo hvala, rekao je Vencl.

Potom se je nazočnima obratila predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-Marija Petin.

I prije četiri godine HDZ i HSS su zajedno nastupili u Županiji i pobijedili. Tako će biti i ovdje u Novoj Bukovici. No to nije sve. Još nas čeka puno posla, na čelu sa najboljim županom u Hrvata Tomislavom Tolušićem, ali i vašim budućim načelnikom Željkom Venclom, istaknula je Petin.

Oni koji su nama u HSS-u okrenuli leđa i zelenu boju zamijenili crvenom isti ti, kako su izdali nas, tako će okrenuti leđa i vama. Takvima ćete postati najamni radnici po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Takvi vam ukidaju urede Agencije za plaćanje pa ćete sutra za svaki komad papira ići u Viroviticu. Na izborima 19. svibnja dajte glas zajedništvu, pobjedničkoj koaliciji, kazala je Petin.

U Novoj Bukovici u Mjesnom domu govorila je i Sanja Bošnjak, kandidatkinja za zamjenicu župana i ravnateljica VIDRA-e.

Bila sam u svim općinama u Županiji. Bila sam i u ovoj općini. Imam čast spomenuti vašeg sumještanina, Branka Bračuna koji je u našoj razvojnoj agenciji bio više puta nego je to bio načelnik Nove Bukovice. Prepoznali smo mogućnosti koji se mogu ovdje ostvariti kroz IPARD projekte i u Breziku je izgrađena farma muznih krava. Ulaskom u EU, otvorit će se i nama i vama vrata europskih fondova. Mjesni dom u Breziku i ovaj Dom u Novoj Bukovici, moći će se obnoviti kroz europske fondove, ne zato što mi to možemo, nego zato što hoćemo, naglasila je Bošnjak.

Pozdravljen gromoglasnim pljeskom nazočnih, na skupu je govorio kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Lijepo je vidjeti ovako lijepo popunjen dom. Nisam sretan kao u drugim općinama jer ovdje stvari ne štimaju. Prije četiri godine se dogodila najveća greška u Novoj Bukovici, izabrana je kriva ekipa koja je vodila općinu. Tomislav Žagar je dobar čovjek, ali nesposoban. Ja ne znam što se napravilo u ovoj općini u protekle četiri godine. Za školu se izborilo još 2007. godine zahvaljujući Josipu Đakiću, a radovi su otvoreni 2009. godine. Nisu prije završili jer su dvije firme koje su je radile, završile u stečaju. Vaša je općina dobila 250.000 kuna za obnovu Doma u Breziku koji nije obnovljen, kazao je Tolušić.

U današnje vrijeme kada novca nema, to nije normalno da se dobiju sredstva, a ne naprave radovi. Tko god me je iz Nove Bukovice, pitao pomogli smo. SDP-ovcima u Novoj Bukovici je prve dvije godine mandata bio kriv HDZ koji im tada s državne razine, nije želio pomoći, a sada je posljednjih godinu i pol na vlasti SDP. Mi smo riješili sredstva i za ambulantu i za vrtić i za domove, ali dajte mi da radim s nekim u toj općini. Zato, vjerujem u Željka Vencla, istaknuo je Tolušić.

Na kraju velikog skupa u Novoj Bukovici, obratio se je saborski zastupnik i nositelj liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.

Prvo svima vama koji slavite 23 obljetnicu HDZ-a, čestitam na vjernosti ovoj stranci.  Željko Vencl cijeli život radi i stvara na opće dobro za mještane cijele općine i on vas, kao niti mi nikada neće iznevjeriti. Sve što smo obećali, napravili smo. Izgrađeno je 30 novih škola, pet sportskih dvorana. To su djela koja ostaju iza nas i koja su rađena za dobrobit svih mještana ove općine, kazao je Đakić.

U Županiji je puno napravljeno zato je smo odlučili da to bude jedan mladi stručan čovjek. Nama nikada nije bio cilj zatvoriti ambulantu u Novoj Bukovici, a zatvorena je jer godinu i pod dana općina nije plaćala vodu i struju za tu ambulantu i ona je zatvorena. Time su oštećeni stanovnici Nove Bukovice. Kako on, Žagar, tako i cijela Vlada RH nije navikla raditi. Nisu navikli boriti se i vući za svoj narod. Oni to ne znaju, a mi nećemo prestati radit za dobrobit svih naših mještana, rekao je Đakić.

Zamislite, u subotu je naš župan Tomislav Tolušić održao govor na Bleiburgu. Nitko od njih nije niti bio u Bleiburgu, nitko. Te žrtve za njih ne postoje. Sve manje za njih postoje i žrtve Domovinskog rata. Oni nisu vrijedni voditi niti ovu općinu niti Hrvatsku – zaključio je Josip Đakić.