Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković danas je u Karlovcu sudjelovao na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije. U pratnji predsjednika Plenkovića bili su ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević.

Zahvala članovima

Sjednicu je otvorio prvi čovjek ŽO HDZ-a Karlovačke županije i saborski zastupnik Damir Jelić te zahvalio predsjedniku Plenkoviću na dolasku. Svim članovima županijske organizacije Plenković je čestitao na izbornoj pobjedi te zahvalio na angažmanu tijekom kampanje. Raspravljalo se i o aktualnoj političkoj situaciji te su predstavljeni ciljevi Vlade naše stranke i Mosta.

Osim Damira Jelića, domaćini sjednice bili su župan Karlovačke županije Ivan Vučić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Karlovca Damir Mandić.

Otvorenje Aquatike

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Karlovac je inače došao na otvorenje Aquatike, prvog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj: 

- Za svaku je pohvalu to što se ova investicija vrijedna gotovo 37 milijuna kuna realizirala uz 98-postotno financiranje europskoga proračuna. Ovo je dobar primjer našeg članstva u Europskoj uniji, našeg kvalitetnog rada i na razini države i županije. Aquatika je obogatila kulturnu i turističku ponudu, pa će biti referentna točka Hrvatske, Karlovačke županije i Grada Karlovca - naglasio je premijer.