U svojem programu željeli bi sedotaknuti aktualnih tema jer želimo poboljšati kvalitetu života u svom kraju iopćini. Kandidat za načelnika Rene Dušević, inače diplomirani ekonomista,poduzetnik, živi i radi u Lovranu već 40 godina, Goran Samardžić, strojarskitehničar lovranski je zet zadnjih 7 godina .

Ovi mladi ljudi mišljena su da su sveideje i svi prijedlozi dobri za Lovran, ali opet s druge strane pitaju se da lije potrebno ulaganje i izgradnja nove infrastructure, a imaju nesređenudosadašnju situaciju kao npr. novi društveni dom.

Imamo nedovršenu sportsku dvoranu,novu marinu, a preko 1000 ležaja nije u funkciji zadnjih 20 godina, tu je nanekoj osnovi par stotina radnih mjesta. Neke se stvari moraju riješiti izavršiti, a onda moramo krenuti dalje, kazao je Dušević.

Lovran i šira okolica imaju izvrsneprirodne i strateške uvjete koji se ne iskorištavaju i koriste ,tj. godinama„spavaju“, i bilo bi već vrijeme da se probude, pogotovo sada kad očekujemoulazak u EU, gdje su standardi i potraživanja puno veći nego do sada.

Europa se neće prilagoditi nama, mise moramo prilagoditi Europi i Europskoj Uniji. To se može postići zajedničkimradom, a ovaj mladi dvojac je spreman predvoditi Lovran k tom cilju, čvrstitemelji za svjetliju budućnost, kazao je Dušević.