Na sjednici su analizirani izborni rezultati HDZ-a za EU Parlament. Izraženo je zadovoljstvo izbornom pobjedom HDZ-a koja stranku pozicionira na mjesto koje joj i pripada – u vrh hrvatske političke scene. Izborni rezultati ukazuju da čelništvo stranke, predvođeno predsjednikom, gosp. Tomislavom Karamarkom, ispunjavanjem političko-strateških ciljeva HDZ-a vodi stranku u ispravnom smjeru.
    Izborni rezultati za EU Parlament obvezuju na još jaču i učinkovitiju kampanju za lokalne izbore. Zbog toga pozivamo sve utemeljitelje HDZ-a da se direktno uključe u sve izborne aktivnosti na svim nivoima, da izrazimo podršku svim našim kandidatima i na taj način damo doprinos ukupnoj izbornoj pobjedi naše stranke na lokalnim izborima. U cilju još veće učinkovitosti ZKU HDZ-a u predizbornoj kampanji, zajedno sa predsjednicima Županijskih odbora ZKU HDZ-a analizirana je situacija i podnijeti su operativni prijedlozi kako bi se postigli što bolji izborni rezultati.


    Predsjedništvo ZKU HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ donijelo je i odluku o ustanovljavanju Povjerenstva ZKU HDZ-a za prikupljanje, čuvanje i obradu arhivske građe i obilježavanje obljetnica. Za voditelja Povjerenstva jednoglasno je imenovan dr.sc. Dinko Čutura. Isto povjerenstvo ustanoviti će i svaki Županijski odbor ZKU HDZ-a, koje će na području svog djelovanja prikupljati, čuvati i obrađivati arhivsku građu.
Prije početka proširene sjednice Predsjedništva ZKU HDZ-a, održana je zajednička sjednica sa čelnicima ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije predvođenih predsjednikom ŽO HDZ-a, uz kojega su nazočili i župan, svi gradonačelnici i načelnici općina članovi HDZ-a, kao i svi kandidati za lokalne izbore HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, uz predstavnike Zajednice žena "Katarina Zrinski" i Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije.

Predsjedništvo ZKU HDZ-a se i ovim putem zahvaljuje na gostoprimstvu i prijateljskoj atmosferi kojom smo dočekani u Ličko-senjskoj županiji.

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. „Franjo Tuđman“
Milan Kovač, dipl.oec.