Kada, pak, je u pitanjugospodarska situacija u Čakovcu, za zadnjeg mandata aktualne gradske vlasti,nije otvoren ni jedan proizvodni  iliindustrijski pogon, rečeno je na presici.

„Grad je doveden do potpuneapatije, nisu stvoreni uvjeti za lakše odvijanje poduzetništva. Ovu gradskuvlast pamtit ćemo po revizijskim izvješćima punim nepravilnostima, jedinomgradskom dječjem vrtiću u Hrvatskoj pod istragom USKOK-a, te zapošljavanju ugradskim poduzećima prema rodbinskim vezama“ – naglasio je Jakopec.

Vijećnik HSLS-a, Renato Slaviček,istaknuo je kako je ovaj mandat gradske vlasti do sada daleko najlošiji  od svih.

„ Grad je bio pretrom,investitori zaobilaze Čakovec u velikom luku, a gradska vlast sama sebi dajeocjene od vrlo dobar do odlilčan, što je apsurd!. Za grad ove veličine,  65 zaposlenih u gradskoj upravi je takođerpreviše, smatra Slaviček.“

Đuro Bel, vijećnik iz redovaHrvatske demokršćanske stranke, slikovito se izrazio kako izgleda blagajnagradske vlasti rekavši da njome već unatrag nekoliko godina šeću pauci.

„Ranijih godina, za slaborazvijanje grada, izgovor  aktualnojvlasti u Čakovcu bio je tadašnja aktualna državna vlast, pa ih pitam tko im jesada kriv, kada su „njihovi“ na vlasti na državnom nivou ?“ – zaključio je Bel.

Kandidat HDZ-a za čakovečkoggradonačelnika, dr.sc.Tomislav Novinščak, konstatirao je da su Grad Čakovec iMeđimurje, trenutačno među najsiromašnijima u Hrvatskoj, prema višestatističkih pokazatelja, a to sve radi nesnalažljivosti ili nikakvog angažmanavlasti u gradu, od trenutka kada je nastupila gospodarska kriza.