Provedeni urbanistički  natječaj ukazao je potrebu prema takvom načinutraženja rješenja. Stoga, jedan od prvih zadataka nove vlasti mora biti stvarnoustrojavanje Urbanističkog zavoda i Savjeta za urbanizam i to „brzinom munje“, zbog stvaranja uvjeta za kvalitetnu programsku pripremu.

Temeljno načelo djelovanja naše vlasti bit će puna javnost, pri čemu semora postići suglasje struke i građana. Istočna obala važan je resurs gradakojega se ne smije potrošiti neozbiljnim pristupom. Sva obećanja da se istočnaobala može napraviti preko noći, pretjerana su, istaknuo je Ivanišević.

Prema njegovim riječima, kroz četiri godine mandata treba prvenstvenoriješiti prometnu infrastrukturu. Zgradu Dalmacijavina treba prenamijeniti ugradski hotel i povezati s Katalinića brijegom. U ovom mandatu će bitiobnovljen svjetionik, spomenik palom pomorcu. „Osobno tamo ne vidim prostor zakongresni centar,  koji unosi nove probleme u već postojeću kompliciranuprometnu situaciju, tome je mjesto na zapadnoj obali“, naglasio je Ivanišević.

Rješavanje istočne obale ne može riješiti u jednom mandatu. To je vrlozahtijevan projekt kojeg treba studiozno i dugoročno raditi uz veliku pozornoststruke, javnosti i potpunu  otvorenost.

Na upit hoće li nazočiti svečanosti otvaranja zapadne obale, Ivanišević je kazao: „Ne mogu ići na svečanost na koju se troši tolikonovca. Kad netko potroši 600.000 kuna za sebenahraniti i očekuje da će mrvice sa stola razveseliti građane, onda je tosramota!“.Ivanišević je istaknuo da nikad nije vidio 600.000 kuna, tepomalo ironično dodao: „Valjda moram postati gradonačelnik za to“.

Prema riječima kandidata HDZ-a zagradonačelnika sramotno je da netko postupa na način – evo vam sto kuna,glasujte za mene.

„Branitelji su ginuli za slobodu da bi mi mogli slobodnobirati“, poručio je Ivanišević.