Kapa dolje! Naša je stranka odnijela pobjedu u čak 24 gradska kotareva i mjesna odbora u Gradu Splitu te osvojila 121 vijećnički mandat, odnosno 26 posto više nego prije četiri godine!

- Ovime smo još jednom pokazali da je najveća snaga HDZ-a upravo naša baza, naše vrijedne članice i članovi na terenu. Građani su prepoznali kvalitetu našeg programa i naših kandidata, kao i postignuća HDZ-a u prošlih godinu dana otkako smo preuzeli odgovornost za Grad Split. Dodatno veseli i činjenica što je na našim listama bilo vise od trećine kandidat(kinj)a iz redova Mladež HDZ-a! - poručio je u noći pobjede Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Splita i saborski zastupnik.

Članice i članovi - najveća vrijednost HDZ-a

Od srca hvala našim sugrađanima, našim susjedima koji su nam dali povjerenje u ovolikom broju - dodao je Škorić - velika hvala i svim našim vrijednim entuzijastima i volonterima, kao i našem neumornom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari!

Nakon sjajne izborne kampanje koja se kapilarno vodila u svakome splitskom naselju pod sloganom #PrvoKvart, HDZ je trijumfirao u sljedećim kotarevima i mjesnim odborima: Bol, Brda, Kman, Kocunar, Lokve, Meje, Mejaši, Mertojak, Neslanovac, Plokite, Ravne Njive, Sirobuja, Spinut, Split 3, Sućidar, Šine, Varoš, Visoka, Žnjan, Gornje Sitno, Donje Sitno, Kamen, Stobreč i Žrnovnica.

Posrtaj Mosta - Sunovrat Pametnog!

Škorić je prokomentirao i katastrofalni rezultat koji je ostvarila stranka Pametno, a ni Grmojina bučna ekipa nipošto ne može biti zadovoljna. Koalicija SDP-Nova ljevica, naime, pobijedila je u pet kotareva ili mjesnih odbora, nezavisne liste u četiri, Most samo u jednom, a Pametno ni u jednom! Dakle, HDZ je preuzeo 24 vijeća, a svi ostali - 10!

Kada gledamo ukupni broj vijećnika, HDZ će ih imati 121, SDP 42, Most 15, Pametno 11, a HSP dva.

Destrukcija, dreka i bahatost ne prolaze

- Unatoč jakoj medijskoj potpori, Pametno se uslijed svoje pretencioznosti i bahatog dociranja nije maklo dalje od obiteljske stranke, a ključni problem Mosta jest to što su heterogeni, što ne dijele ni isti svjetonazor ni političke ciljeve, okupljajući uglavnom nezadovoljnike. Iako smo se na ovim mjesnim izborima suočili s velikim brojem lista, rezultat potvrđuje da neodgovornost, destrukcija, dreka, prozivanje protivnika i politikantstvo ne nailaze na plodno tlo.

Građani u prvom redu - zaključio je Škorić - traže stabilnost i konkretne projekte za konkretne kvartovske probleme, a ne prazne riječi, nerealna obećanja i uvrede iza kojih ne stoji ništa drugo nego gola želja za foteljama. Trijumf je još jedna potvrda HDZ-ova konstruktivnog djelovanja u rješavanju komunalnih i ostalih problema na dobrobit kvarta i zajednice!