"Prije četiri mjeseca pokrenuli smo akciju pod nazivom "6 do 12"za vojarnu Luščić. Organizirali smo peticiju kako bi pokazali koliko našihsugrađana smatra da vojarnu Luščić treba staviti u funkciju", rekao jepredsjednik mladeži Matija Vuković.


Vojarna je nakon odlaska vojske pod upravljanjem Agencije za upravljanjedržavnom imovinom. Peticijom je prikupljeno 1500 potpisa, a predana jegradonačelniku Jeliću koji je peticiju za zahtjevom za ustupanje vojarne naupravljanje Gradu Karlovcu proslijeđena u Agenciju.

Do danas nema nikakvog odgovora. S obzirom na to da nema odgovora i da sevojarna svaki dan sve više devastira i uništava, nitko ne održava okoliš MHDZ-anastavaju akciju.

"Inzistiramo da AUDIO preuzme brigu za prostor vojarne koja je sve višedevastirana. Jednako tako, kad se vegetacija probudi u GČ Luščić Jamadol bit ćenemoguće normalno živjeti, posebno osobama koje su podložne alergijama osobitona ambroziju", rekao je Vuković.

Akcija MHDZ-a opravdana je ako se pogledaju prostori u vlasništvu RH naupravljanju kod AUDIO-a. Objekti su napušteni i do danas nisu stavljeni ufunkciju iako je bilo privatnih inicijativa i prijedloga prema AUDIO-u.
Vegetaciju oko tih objekata nitko ne održava jer svi dižu ruke od vlasništva, aupravo takva podivljala vegetacija dalje prijeti i uništava imovinu ( gradsku,privatnu ): ceste, kuće, javnu rasvjetu, kanalizaciju itd.

Jedan primjer navedenog koji je blizu grada je bivša vojarna Tičarnica.Stoga je bojazan da će se isto dogoditi s vojarnom Luščić, inicijativa iupornost da se vojarna stavi u funkciju u potpunosti opravdana.

MHDZ-a objavila je danas službene mail adrese agencije AUDIO, a Vuković jepozvao građane: "Pozivamo sve građane Karlovca da pošalju svoje zahtjeveagenciji kako bi zaista ozbiljno pristupili rješavanju ovog problema.

Posebno apeliramo na stanovnike GČ Luščić-Jamadol te ih molimo da u privitkuelektroničke pošte pošalju svoje fotografije vojarne Luščić. Smatramo da ćemozajedno ovim putem dati težinu ovom problemu".

Kontaktelektroničke pošte na koju možete poslati zahtjeve u agenciju AUDIO:

[email protected]

; [email protected]

i [email protected]

.