- Imamo ponudu tijekom cijele godine, rastu smještajni kapaciteti, otvaraju se pansioni, proširuje se ponuda. Ovo je tek početak jedne priče koju treba upakirati i učiniti našu ponudu prepoznatljivom - istaknuo je za Tportal vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Povod - sjajna turistička priča u Gradu na Dunavu koji se, naime, ubilježio kao rekorder u Hrvatskoj mjereno rastom broja noćenja.

Rast od čak 153 posto!

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, tijekom prošle godine bilo je čak 153 posto više turističkih dolazaka i 132 posto noćenja nego 2014.

Gradonačelnik Penava je u izjavi za Tportal pojasnio neke od razloga ovakvog golemog interesa građana za dolazak u Vukovar - što je uistinu poticajna i ohrabrujuća vijest za razvoj kontinentalnog turizma u Lijepoj Našoj.

- Neizravno je na broj dolazaka utjecao početak rada Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata, odnosno dolazak učenika osnovnih škola u Vukovar na terensku nastavu iz povijesti na temu Domovinskog rata. Istovremeno bilježimo značajan porast u broju pristajanja riječnih brodova, takozvanih putničkih kruzera, a s tim se poklopilo i otvorenje nacionalnog Muzeja vučedolske kulture. U gradu smo osnovali izdvojeni Upravni odjel za kulturu i turizam koji objedinjuje sve aktivnosti i svakodnevno radi na koordinaciji i otvaranju novih turističkih sadržaja.

Početak jedne uspješne priče

Dodao je da turističku ponudu Grada Heroja šire na cijelu godinu - što će itekako doprinijeti gospodarstvu ovog kraja:

- I ranije smo znali imati i bitno veći broj dolazaka, ali je turistička priča grada Vukovara bila prilično nepovezana, a to je po meni glavni zadatak gradskog odjela za kulturu i turizam. Moram napomenuti kako, nažalost, nismo bili zadovoljni time kako je funkcionirala gradska turistička zajednica. Imamo ponudu tijekom cijele godine, rastu smještajni kapaciteti, otvaraju se pansioni, proširuje se ponuda. Ovo je tek početak jedne priče koju treba upakirati i učiniti našu ponudu prepoznatljivom.