I ove školske godine, već pete zaredom, Grad Vukovar će za sve osnovnoškolce osigurati besplatne udžbenike. Ali to nipošto nije sve! Grad je osigurao i dodatnih 200.000 kuna za nabavu novih bilježnica s motivima Vukovara, također za sve osnovnoškolce! - najavio je danas na konferenciji za novinare Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

No ni to nije kraj!

15 milijuna za demografske i socijalne mjere

- U suradnji s „Borovom“ osigurali smo i 200.000 kuna za nabavu 941 para "cvički" (školskih šlapica) za učenike od 1. do 4. razreda te 955 pari startasica za učenike od 5. do 8. razreda. Udžbenici i bilježnice dočekat će učenike na klupama prvog dana nove školske godine, dok će se preobuka osigurati tijekom rujna jer je potrebno odabrati veličinu obuće za svakog učenika - dodao je Penava

Izdvojimo da Vukovar za različite demografske i socijalne mjere pomoći svojim građanima osigurava na godišnjoj razini 15 milijuna kuna, a jedna od mjera je i sufinanciranje prijevoza osnovnoškolaca s 900.000 kuna.

„Rade kao singerica!“

I inače Penavina gradska uprava, kako vole reći sami Vukovarci, radi kao singerica! Dovoljno je samo navesti što je sve učinjeno zadnjih petnaestak dana, usred ljeta.

Tako su 25. srpnja potpisani ugovori o obavljanju javnih radova s 50 teže zapošljivih osoba s područja Vukovara, čije se plaće u najvećoj mjeri financiraju novcem iz Europske unije. Dan poslije, 26. srpnja, Penava je potpisao gotovo 4,5 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji prometne infrastrukture u vukovarskoj četvrti Olajnici, koja odnedavno ima i novoizgrađenu Gradsku tržnicu.

Radna mjesta, infrastruktura, stanovi…

Dana 30. srpnja Penava je pak s ministrom državne imovine (i članom Predsjedništva HDZ-a) Goranom Marićem potpisao ugovor kojim Ministarstvo daruje Gradu Vukovaru zgradu Radničkog doma u Borovu naselju za potrebe Veleučilišta.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/vukovaru-za-potrebe-veleucilista-darovana-zgrada-radnickog-doma-u-borovu-naselju

Nakon toga su državni tajnik Središnjega državnoga ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, koji je i sam Vukovarac, te gradonačelnik Penava svečano uručili ključeve stanova korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja koji se nalaze na listi prvenstva Grada Vukovara. Riječ je o prva tri stana od 150 planiranih u Gradu Heroju! A u međuvremenu je, naravno, Penava bio i u Kninu na proslavi Oluje i u Sinju na Alki.

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/vukovar-novi-stanovi-za-jos-tri-obitelji/175492/

Čovjek koji ispunjava svoja obećanja!

Vukovar je uistinu postao veliko gradilište, grad u kojem je prošle godine čak zabilježeno više novorođenih od umrlih! Nemoguće je na jednom mjestu i nabrojati sve razvojno-socijalne projekte koje je već realizirala ili upravo realizira naša gradska uprava. Uz takav tempo i takve uspjehe, nije ni čudo da Penava pobjeđuje u 1. krugu sa 60 posto glasova!

Čovjek koji ispunjava svoja obećanja - tako ga nazivaju Vukovarke i Vukovarci!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/uz-konkretnu-pomoc-nase-vlade-u-realizaciji-kapitalnih-projekata-godina-na-izmaku